Тринкијери: Боли кад за двије секунде останеш без Топ 8!

Андреа Тринкијери, тренер Партизана, рекао је да је против Цибоне била тимска победа.  Тринкијери: Спусти лопту у рекет и све је лакше.  Тренер Партизана задовољан је што су његови играчи чврстом игром и победом у Загребу потиснули "успомену" на елиминацију из Еврокупа.

Кошарка 03.02.2019 | 09:45
Тринкијери: Боли кад за двије секунде останеш без Топ 8!
"Најважнија ствар за моју екипу после Еврокупа и оног завршетка је да се вратимо на терен и да заборавимо оно што је било, јер увек је тешко кад за две секунде останеш без Топ 8, то боли. Да почнемо опет да копамо", рекао је Тринкијери после меча.

Кошаркаши Партизана победили су на гостовању Цибону резултатом 83:59, у 18. колу АБА лиге.

"Имали смо добар старт утакмице, онда смо од петог до 15. минута били лоши у одбрани. Заправо, мислим да смо били лоши у одбрани цело прво полувреме. У другом полувремену смо нашли баланс, гађали смо наше центре који су били ефикасни, али ово је била баш тимска победа", навео је Тринкијери.

Партизан је остварио једну од најубедљивијих победа над над Цибоном у Загребу откако се игра АБА лига. Суботњих 59:83 је на тој "топ листи" одмах иза 55:85 у сезони 2010/11.

Ево како је утакмицу 18. кола на конференцији за новинаре прокоментарисао шеф стручног штаба, Андреа Тринкијери...

"Најважнија ствар за моју екипу после Еврокупа и оне завршнице против Ритаса је била да то заборавимо, да се вратимо на терен и опет почнемо да 'копамо'. Имали смо ОК старт, онда од петог до 15. минута били лоши у одбрани, а после смо нашли баланс и одбраном добили утакмицу. Гађали смо наше центре, који су били ефикасни, али мислим да је била баш тимска победа. Били смо мало бољи у одбрани и на пољу концентрације".

Да ли је коришћење предности под кошем било део тактичког плана од самог почетка?

"И да и не. План је био да се вратимо на терен и да агресивном, снажном утакмицом заборавимо оно што се десило у среду. Увек је тешко кад изгубиш пролаз у Топ 8 у последњем секунду. То жуља, то боли... После смо 'прочитали' утакмицу како треба, а центри су нам били ефикасни. Кад играш у гостима и успеш да спустиш лопту у рекет, много је лакше контролисати ритам утакмице".

Утакмица против Албе нема такмичарског значаја, да ли ће то бити прилика за младе?

"Прилика је сваки дан, на тренингу, на састанку. Играчи морају да се изборе за прилику".

Цибона?

"Знала је да буде боља. Имам велико поштовање за тренера и за овај клуб, Цибона и Партизан су неизбрисива историја европске кошарке и ова дворана није као свака друга. Међутим, данас смо играли чврсто и Цибона није могла да уђе у свој ритам. Иначе, када то успеју, тешко је играти против њих".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар