Trinkijeri: Boli kad za dvije sekunde ostaneš bez Top 8!

Andrea Trinkijeri, trener Partizana, rekao je da je protiv Cibone bila timska pobeda.  Trinkijeri: Spusti loptu u reket i sve je lakše.  Trener Partizana zadovoljan je što su njegovi igrači čvrstom igrom i pobedom u Zagrebu potisnuli "uspomenu" na eliminaciju iz Evrokupa.

Košarka 03.02.2019 | 09:45
Trinkijeri: Boli kad za dvije sekunde ostaneš bez Top 8!
"Najvažnija stvar za moju ekipu posle Evrokupa i onog završetka je da se vratimo na teren i da zaboravimo ono što je bilo, jer uvek je teško kad za dve sekunde ostaneš bez Top 8, to boli. Da počnemo opet da kopamo", rekao je Trinkijeri posle meča.

Košarkaši Partizana pobedili su na gostovanju Cibonu rezultatom 83:59, u 18. kolu ABA lige.

"Imali smo dobar start utakmice, onda smo od petog do 15. minuta bili loši u odbrani. Zapravo, mislim da smo bili loši u odbrani celo prvo poluvreme. U drugom poluvremenu smo našli balans, gađali smo naše centre koji su bili efikasni, ali ovo je bila baš timska pobeda", naveo je Trinkijeri.

Partizan je ostvario jednu od najubedljivijih pobeda nad nad Cibonom u Zagrebu otkako se igra ABA liga. Subotnjih 59:83 je na toj "top listi" odmah iza 55:85 u sezoni 2010/11.

Evo kako je utakmicu 18. kola na konferenciji za novinare prokomentarisao šef stručnog štaba, Andrea Trinkijeri...

"Najvažnija stvar za moju ekipu posle Evrokupa i one završnice protiv Ritasa je bila da to zaboravimo, da se vratimo na teren i opet počnemo da 'kopamo'. Imali smo OK start, onda od petog do 15. minuta bili loši u odbrani, a posle smo našli balans i odbranom dobili utakmicu. Gađali smo naše centre, koji su bili efikasni, ali mislim da je bila baš timska pobeda. Bili smo malo bolji u odbrani i na polju koncentracije".

Da li je korišćenje prednosti pod košem bilo deo taktičkog plana od samog početka?

"I da i ne. Plan je bio da se vratimo na teren i da agresivnom, snažnom utakmicom zaboravimo ono što se desilo u sredu. Uvek je teško kad izgubiš prolaz u Top 8 u poslednjem sekundu. To žulja, to boli... Posle smo 'pročitali' utakmicu kako treba, a centri su nam bili efikasni. Kad igraš u gostima i uspeš da spustiš loptu u reket, mnogo je lakše kontrolisati ritam utakmice".

Utakmica protiv Albe nema takmičarskog značaja, da li će to biti prilika za mlade?

"Prilika je svaki dan, na treningu, na sastanku. Igrači moraju da se izbore za priliku".

Cibona?

"Znala je da bude bolja. Imam veliko poštovanje za trenera i za ovaj klub, Cibona i Partizan su neizbrisiva istorija evropske košarke i ova dvorana nije kao svaka druga. Međutim, danas smo igrali čvrsto i Cibona nije mogla da uđe u svoj ritam. Inače, kada to uspeju, teško je igrati protiv njih".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar