Нурмагомедов: Нисам кажњен само ја, него цијела Русија!

Дагестански ММА борац разочаран казном коју му је одрезала Спортска комисија Неваде због опште туче након победе над Конором Макгрегором.

Остали спортови 07.02.2019 | 20:30
Нурмагомедов: Нисам кажњен само ја, него цијела Русија!
Актуелни УФЦ владар у лакој категорији, Хабиб Нурмагомедов пре три дана је коначно дознао какву му је казну одредила Спортска комисија Неваде која је неколико месеци вагала пре свега о општој тучи по завршетку његовог меча са Конором Макгрегором у Лас Вегасу.

Као што сви добро знамо, Ирац је у уводу борбе претерао вређавши Дагестанцу веру, нацију, али и породицу, што му овај није опростио већ је, након што је Макгрегор предао Дагестанцу због дављења, напао људе из његовог угла, а онда су у октагон улетели и његови секунданти и тренери тако да је настао општи хаос.

То се све догодило још почетком октобра на УФЦ-овој приредби 229, а Комисији је тртебало дакле скоро четири месеца вагања шта и како. Очигледно је да су се ту умешали разни утицаји, можда и из политике те се све неприродно одужило. И на крају је Хабиб остао без пола милиона долара, а успут је попио и суспензију на девет месеци. Два члана Дагестанчевог тима који су утрчали у октагон добили су годину дана суспензије, након чега је из Махачкале поручено да је "Хабиб завршио са Лас Вегасом за сва времена". Конор Макгрегор је притом такође кажњен, али са 50.000 долара и девет месеци суспензије.

"Очекивао сам отприлике овакву казну и могу рећи да ми се уопште не свиђа", бесан је Нурмагомедов, "Комисија није разматрала то да ја нисам иницијатор, већ само оно што се догодило на самом крају. А нисмо ми започели, него они други! Рачунали су сам крај, а притом су Конору одрезали тачно 10 пута мању казну. Ово није казна само мени, већ и целој Русији, целој мојој земљи. Спорт и политика не би требали да се мешају. Раније нисам веровао у тако нешто, али ми је сада сасвим јасно".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар