Nurmagomedov: Nisam kažnjen samo ja, nego cijela Rusija!

Dagestanski MMA borac razočaran kaznom koju mu je odrezala Sportska komisija Nevade zbog opšte tuče nakon pobede nad Konorom Makgregorom.

Ostali sportovi 07.02.2019 | 20:30
Nurmagomedov: Nisam kažnjen samo ja, nego cijela Rusija!
Aktuelni UFC vladar u lakoj kategoriji, Habib Nurmagomedov pre tri dana je konačno doznao kakvu mu je kaznu odredila Sportska komisija Nevade koja je nekoliko meseci vagala pre svega o opštoj tuči po završetku njegovog meča sa Konorom Makgregorom u Las Vegasu.

Kao što svi dobro znamo, Irac je u uvodu borbe preterao vređavši Dagestancu veru, naciju, ali i porodicu, što mu ovaj nije oprostio već je, nakon što je Makgregor predao Dagestancu zbog davljenja, napao ljude iz njegovog ugla, a onda su u oktagon uleteli i njegovi sekundanti i treneri tako da je nastao opšti haos.

To se sve dogodilo još početkom oktobra na UFC-ovoj priredbi 229, a Komisiji je trtebalo dakle skoro četiri meseca vaganja šta i kako. Očigledno je da su se tu umešali razni uticaji, možda i iz politike te se sve neprirodno odužilo. I na kraju je Habib ostao bez pola miliona dolara, a usput je popio i suspenziju na devet meseci. Dva člana Dagestančevog tima koji su utrčali u oktagon dobili su godinu dana suspenzije, nakon čega je iz Mahačkale poručeno da je "Habib završio sa Las Vegasom za sva vremena". Konor Makgregor je pritom takođe kažnjen, ali sa 50.000 dolara i devet meseci suspenzije.

"Očekivao sam otprilike ovakvu kaznu i mogu reći da mi se uopšte ne sviđa", besan je Nurmagomedov, "Komisija nije razmatrala to da ja nisam inicijator, već samo ono što se dogodilo na samom kraju. A nismo mi započeli, nego oni drugi! Računali su sam kraj, a pritom su Konoru odrezali tačno 10 puta manju kaznu. Ovo nije kazna samo meni, već i celoj Rusiji, celoj mojoj zemlji. Sport i politika ne bi trebali da se mešaju. Ranije nisam verovao u tako nešto, ali mi je sada sasvim jasno".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar