Средњошколци дигли глас против

Прозори поразбијани, врата не постоје, мишеви и мишји измет у просторијама, радна температура четири степена, пресвлачење у тоалету умјесто у свлачионицама – све је то слика тренутног стања у спортској дворани гимназије фра Доминика Мандића у Широком Бријегу.

Босна и Херцеговина 02.02.2019 | 12:51
Средњошколци дигли глас против
Стање у гимназији, чија се некадашња слава још често спомиње, а и из које и у новије вријеме излазе бројни надарени ученици који остварују успјехе на различитим такмичењима, натјерало је ученике да упуте отворено писмо надлежним институцијама.
 
Ккао преноси портал радиосарајево, писмо је потписало 225 ученика и професора и ми га преносимо у цјелини:

“Ми као ученици који похађајамо широкобријешку гимназију желимо истаћи  проблеме који се тичу школске дворане. Због критичног стања у њој, професори физичке и здравствене културе одлучили су прекинути с наставом док се не створе основни услови за рад.

Дворана има 37 рефлектора, од којих је пет функционално, свлачионице немају врата и већина нас је приморана пресвлачити се у санитарним чворовима који су нефункционални и извор су зараза, бактерија и болести.

У дворани нема гријања и требали би одржавати наставу на 4 Целзијева степена, док је оптимална температура за рад 16/17 степени.

Прозори дворане су разбијени, а врата уопште нема, како на већ поменутој свлачионици тако ни на улазу у ходник дворане. Такође, мишеви и њихов измет постали су дио наше дворане.

Наведене ствари су само приоритети које би требало ријешити. Наш директор је рекао како ће проблеми бити ријешени до другога образовног циклуса, но у дворану нитко још није ни крочио. Директорица стручне школе такође ништа још не подузима иако дворана припада и њима.

Будући да ми ученици немамо никаквог утицаја. Слушамо како ће се све ријешити, но нико ништа не ради, а већ је скоро фебуар. Надамо се да ће проблеми ускоро бити ријешени јер ми овако више не можемо. Ваши гимназијалци", пише у отвореном писму ученика гимназије из Широког Бријега.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мијо

02.02.2019 11:53

Треба вам један Драско, хитно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

02.02.2019 12:03

ПРВО ДА СЕ УСВОЈИ НОВИ ИЗБОРНИ ЗАКОН. тако казе господин Цовиц који је одговоран и има 100% власт у Сироком бријегу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

02.02.2019 12:30

РС добро стоји и иде у добром правцу! То је све сто Бисерка зна реци. Моји сколарци и омладино ову власт треба блатити на све могуце нацине. Битно је да је њима добро а нама како би, тако они казу

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

02.02.2019 12:37

имате ХДЗ зна се 100 % хехехех

ОДГОВОРИТЕ