Srednjoškolci digli glas protiv

Prozori porazbijani, vrata ne postoje, miševi i mišji izmet u prostorijama, radna temperatura četiri stepena, presvlačenje u toaletu umjesto u svlačionicama – sve je to slika trenutnog stanja u sportskoj dvorani gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu.

Bosna i Hercegovina 02.02.2019 | 12:51
Srednjoškolci digli glas protiv
Stanje u gimnaziji, čija se nekadašnja slava još često spominje, a i iz koje i u novije vrijeme izlaze brojni nadareni učenici koji ostvaruju uspjehe na različitim takmičenjima, natjeralo je učenike da upute otvoreno pismo nadležnim institucijama.
 
Kkao prenosi portal radiosarajevo, pismo je potpisalo 225 učenika i profesora i mi ga prenosimo u cjelini:

“Mi kao učenici koji pohađajamo širokobriješku gimnaziju želimo istaći  probleme koji se tiču školske dvorane. Zbog kritičnog stanja u njoj, profesori fizičke i zdravstvene kulture odlučili su prekinuti s nastavom dok se ne stvore osnovni uslovi za rad.

Dvorana ima 37 reflektora, od kojih je pet funkcionalno, svlačionice nemaju vrata i većina nas je primorana presvlačiti se u sanitarnim čvorovima koji su nefunkcionalni i izvor su zaraza, bakterija i bolesti.

U dvorani nema grijanja i trebali bi održavati nastavu na 4 Celzijeva stepena, dok je optimalna temperatura za rad 16/17 stepeni.

Prozori dvorane su razbijeni, a vrata uopšte nema, kako na već pomenutoj svlačionici tako ni na ulazu u hodnik dvorane. Takođe, miševi i njihov izmet postali su dio naše dvorane.

Navedene stvari su samo prioriteti koje bi trebalo riješiti. Naš direktor je rekao kako će problemi biti riješeni do drugoga obrazovnog ciklusa, no u dvoranu nitko još nije ni kročio. Direktorica stručne škole takođe ništa još ne poduzima iako dvorana pripada i njima.

Budući da mi učenici nemamo nikakvog uticaja. Slušamo kako će se sve riješiti, no niko ništa ne radi, a već je skoro febuar. Nadamo se da će problemi uskoro biti riješeni jer mi ovako više ne možemo. Vaši gimnazijalci", piše u otvorenom pismu učenika gimnazije iz Širokog Brijega.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mijo

02.02.2019 11:53

Treba vam jedan Drasko, hitno!

ODGOVORITE
Name

blbl

02.02.2019 12:03

PRVO DA SE USVOJI NOVI IZBORNI ZAKON. tako kaze gospodin Covic koji je odgovoran i ima 100% vlast u Sirokom brijegu.

ODGOVORITE
Name

Maki

02.02.2019 12:30

RS dobro stoji i ide u dobrom pravcu! To je sve sto Biserka zna reci. Moji skolarci i omladino ovu vlast treba blatiti na sve moguce nacine. Bitno je da je njima dobro a nama kako bi, tako oni kazu

ODGOVORITE
Name

bosanko

02.02.2019 12:37

imate HDZ zna se 100 % heheheh

ODGOVORITE