Вучић: Посјета Путина историјска

Предсједник Србије Александар Вучиц́ и амбасадор Русије Александар Чепурин су на данашњем састанку оцијенили да је посјета предсједника Владимира Путина Београду била веома успјешна и од великог значаја за даљи развој политичког дијалога и економске сарадње двије земаља.
 

Србија 01.02.2019 | 13:34
Вучић: Посјета Путина историјска
Они су размотрили резултате посјете, која је, како је рекао Чепурин, „оставила траг у заједничкој историји“, и конкретне кораке за реализацију договора и споразума потписаних у Београду.

Вучиц́ је рекао да је посјета предсједника Русије велика част за Србију, као и за њега лично, а њихов петнаести сусрет потврдио је постојец́е међусобно поштовање и разумијевање, као и традиционалне братске и пријатељске српско-руске везе.

Руски амбасадор је захвалио предсједнику Вучиц́у на топлом гостопримству, због које је „посјета предсједника Путина имала душу“.

Чепурин је истакао висок ниво билатералних односа Србије и Русије и рекао да су показане жеља и намера Москве да ради на даљем продубљивању сарадње двије земаља, наводи се у саопштењу Прес-службе председника Србије.

Двојица саговорника су разговарали о регионалној ситуацији, посебно о стању дијалога Београда и Приштине.

Српски предсједник је рекао да ц́е Србија увек бити опредијељена за мир и стабилност и да ц́е тако дјеловати и у будуц́ности, али да садашњи застој у дијалогу може да буде превазиђен само када Приштина укине неразумне и штетне таксе на српску робу.

Вучиц́ и Чепурин су разговарали и о сарадњи у области енергетике и обезбјеђивању стабилног снабдијевања Србије гасом.

(Спутњик)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

01.02.2019 16:55

Један дан Додик и Иванцов... Други дан Додик са Вучићем... Трећи дан Вучић са Чепурином... Видјећете, неће проћи 5 дана, а Додик ће се састати опет са Иванцовим. И онда опет испочетка...

ОДГОВОРИТЕ