Vučić: Posjeta Putina istorijska

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin su na današnjem sastanku ocijenili da je posjeta predsjednika Vladimira Putina Beogradu bila veoma uspješna i od velikog značaja za dalji razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje dvije zemalja.
 

Srbija 01.02.2019 | 13:34
Vučić: Posjeta Putina istorijska
Oni su razmotrili rezultate posjete, koja je, kako je rekao Čepurin, „ostavila trag u zajedničkoj istoriji“, i konkretne korake za realizaciju dogovora i sporazuma potpisanih u Beogradu.

Vučić je rekao da je posjeta predsjednika Rusije velika čast za Srbiju, kao i za njega lično, a njihov petnaesti susret potvrdio je postojeće međusobno poštovanje i razumijevanje, kao i tradicionalne bratske i prijateljske srpsko-ruske veze.

Ruski ambasador je zahvalio predsjedniku Vučiću na toplom gostoprimstvu, zbog koje je „posjeta predsjednika Putina imala dušu“.

Čepurin je istakao visok nivo bilateralnih odnosa Srbije i Rusije i rekao da su pokazane želja i namera Moskve da radi na daljem produbljivanju saradnje dvije zemalja, navodi se u saopštenju Pres-službe predsednika Srbije.

Dvojica sagovornika su razgovarali o regionalnoj situaciji, posebno o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Srpski predsjednik je rekao da će Srbija uvek biti opredijeljena za mir i stabilnost i da će tako djelovati i u budućnosti, ali da sadašnji zastoj u dijalogu može da bude prevaziđen samo kada Priština ukine nerazumne i štetne takse na srpsku robu.

Vučić i Čepurin su razgovarali i o saradnji u oblasti energetike i obezbjeđivanju stabilnog snabdijevanja Srbije gasom.

(Sputnjik)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

01.02.2019 16:55

Jedan dan Dodik i Ivancov... Drugi dan Dodik sa Vučićem... Treći dan Vučić sa Čepurinom... Vidjećete, neće proći 5 dana, a Dodik će se sastati opet sa Ivancovim. I onda opet ispočetka...

ODGOVORITE