Пилатес за боље здравље

Концентрација, координација, балас, дисање све ово су принципи на којма се заснива један од омиљених видова вјежбања-пилатес. Они који желе да поправе држање тијела, да учврсте мишиће И да допринесу бољем здрављу И тијела И духа бирају управо овај вид вјежбања.

Здравље 01.02.2019 | 12:12
Пилатес за боље здравље
Пилатес је једна од видова вјежбања који добија све више поклоника. Они који знају за позитивна својства овог начина вјежбања редовно тренирају. Оно што је сигурно је да је овај вид тренинга сигуран пут ка добром здрављу како физичком тако И психичком, каже једини инструктор пилатеса у Бијељини, Велинка Вулетић.

Пилатес није класичан облик вјежбања који ће вам донијети губитак килограма, али је идеалан за оне који се вјежбом не желе максимално изморити, већ опустити ум, али и учврстити тијело. У пилатесу се користе углавном И бројни реквизити. Да би свако вјежбање И сваки тренинг били успјешни потребно се придржавати неколико принципа, као што су концентрација,контрола покрета како бисте избјегли повреде, затим дисање И многи други, додаје она.

Утицај пилатеса на здравље је толико широког спектра да ће вам побољшати опште стање организма. Нећете више сједити погрбљени јер ће дубоки мишићи довољно ојачати да ће враћати кичму у њен природни положај. Пилатесом се могу бавити сви, без обзира на старосну доб или физичку кондицију. Вјежбе се могу прилагодити потребама и могућностима клијента, а уз доброг инструктора не може се десити да клијент нешто не може. На вјежбање долазе они који су у спорту од малих ногу, па до оних који никад нису били спортски активни.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јелена

16.02.2019 10:20

Гдје сеси налазите и када су тренинзи и наравно цијена?

ОДГОВОРИТЕ