Pilates za bolje zdravlje

Koncentracija, koordinacija, balas, disanje sve ovo su principi na kojma se zasniva jedan od omiljenih vidova vježbanja-pilates. Oni koji žele da poprave držanje tijela, da učvrste mišiće I da doprinesu boljem zdravlju I tijela I duha biraju upravo ovaj vid vježbanja.

Zdravlje 01.02.2019 | 12:12
Pilates za bolje zdravlje
Pilates je jedna od vidova vježbanja koji dobija sve više poklonika. Oni koji znaju za pozitivna svojstva ovog načina vježbanja redovno treniraju. Ono što je sigurno je da je ovaj vid treninga siguran put ka dobrom zdravlju kako fizičkom tako I psihičkom, kaže jedini instruktor pilatesa u Bijeljini, Velinka Vuletić.

Pilates nije klasičan oblik vježbanja koji će vam donijeti gubitak kilograma, ali je idealan za one koji se vježbom ne žele maksimalno izmoriti, već opustiti um, ali i učvrstiti tijelo. U pilatesu se koriste uglavnom I brojni rekviziti. Da bi svako vježbanje I svaki trening bili uspješni potrebno se pridržavati nekoliko principa, kao što su koncentracija,kontrola pokreta kako biste izbjegli povrede, zatim disanje I mnogi drugi, dodaje ona.

Uticaj pilatesa na zdravlje je toliko širokog spektra da će vam poboljšati opšte stanje organizma. Nećete više sjediti pogrbljeni jer će duboki mišići dovoljno ojačati da će vraćati kičmu u njen prirodni položaj. Pilatesom se mogu baviti svi, bez obzira na starosnu dob ili fizičku kondiciju. Vježbe se mogu prilagoditi potrebama i mogućnostima klijenta, a uz dobrog instruktora ne može se desiti da klijent nešto ne može. Na vježbanje dolaze oni koji su u sportu od malih nogu, pa do onih koji nikad nisu bili sportski aktivni.



BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jelena

16.02.2019 10:20

Gdje sesi nalazite i kada su treninzi i naravno cijena?

ODGOVORITE