Пристао на три и по године затвора

Момчило Зиројевић, звани Момо (59) рођен 1960. године у Гацку, настањен у Бијељини, којег су заједно са Зораном Симићем (47) из Бијељине и држављанином Србије Милутином Вукосављевићем, званим Мајстор (58) из Смедеревске Паланке ухапсили припадници СИПА-е у акцији кодног назива "Дамар", споразумно је признао кривицу за организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом дрога.

Република Српска 31.01.2019 | 20:23
Пристао на три и по године затвора
Како је саопштено из Тужилаштва БиХ, оптужени Зиројевић је у потпуности признао кривицу за кривична дјела која су му стављена на терет, а Тужилаштво је споразумом о признању кривице за њега предложило изрицање казне затвора од три године и шест мјесеци.

- Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела описаног у оптужници. Такође, у складу са споразумом, од оптуженог ће се одузети предмети кориштени у извршењу кривичног дјела, укључујући мобител и СИМ картицу те 2.085 стабљика опојне дроге марихуана - сканк, као и специјална опрема са климатским и техничким условима намијењеним за производњу и узгој опојне дроге - саопшено је из Тужилаштва.

Од Зиројевића се темељем споразума одузима износ од 10.000 КМ на име нелегално стечене имовинске користи.

- Споразумним признањем кривице оптужени је у потпуности признао одговорност за почињено кривично дјело те се одрекао права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ - наводи се у саопшењу Тужилаштва.

Акцију "Дамар" провели су припадници СИПА-е у септембру прошле године када је претресено више локација на подручју Бијељине и Вукосавља. Тада су полицајци СИПА-е лоцирали и открили специјално изграђену плантажу са климатско-техничким условима за узгој опојне дроге марихуана -сканк, са високим процентом ТХЦ супстанце.

Пронађени су и одузети мобилни телефони, новац у различитим апоенима, коверта са три ПВЦ кесице са сјеменкама марихуане, укупне тежине 50,6 грама, аутоматска пушка М70 АБ2, са шест оквира и 232 метка, тромблонски наставак, прибор за чишћење, 2 РАП-а и нож за аутоматску пушку, дигитална вага, те 2.085 стабљика марихуане.

Према прикупљеним доказима, на наведеној плантажи, помоћу посебних услова, узгајана је марихуана - сканк, изузетно јаког опојног дејства, а која је била намијењена наркотржишту у БиХ, те кријумчарена и продавана и на наркотржишту Републике Аустрије. Споразум је прослијеђен Суду БиХ на разматрање.

(Фактор)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Wолф

31.01.2019 19:56

Какав друзе споразум није ударио пјесака, имас доказе и затвори мрцину, ста му нудис споразум, ста је мајмун омладине унистио, цуј 3,5 године за организовани криминал, каква спрдња, не могу реци од дрзаве јер то нисмо, бозе драги, помози ми да добијем визу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

01.02.2019 20:55

Отац Немање Зиројевица, Правника код Милоса Стевановиц...ето, откуд лова.

Name

Ре

31.01.2019 19:58

Од 200 стабљика зараде је 60.000 еура па ти сад рацунај а овом гоподину само узели 10.000 марака хахахахахах. Цовјек имао преко 2.ооо стабљика. Ауууууу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

31.01.2019 22:33

Зезно си се друзе 2085 стабљика,једна стабљика баци 400 грамс па ти рацунај,а кило из руке иде 2.500 ЕВРА,ето тако је.Али ок није то толико страсна дрога!