Pristao na tri i po godine zatvora

Momčilo Zirojević, zvani Momo (59) rođen 1960. godine u Gacku, nastanjen u Bijeljini, kojeg su zajedno sa Zoranom Simićem (47) iz Bijeljine i državljaninom Srbije Milutinom Vukosavljevićem, zvanim Majstor (58) iz Smederevske Palanke uhapsili pripadnici SIPA-e u akciji kodnog naziva "Damar", sporazumno je priznao krivicu za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droga.

Republika Srpska 31.01.2019 | 20:23
Pristao na tri i po godine zatvora
Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, optuženi Zirojević je u potpunosti priznao krivicu za krivična djela koja su mu stavljena na teret, a Tužilaštvo je sporazumom o priznanju krivice za njega predložilo izricanje kazne zatvora od tri godine i šest mjeseci.

- Predložena kazna je u skladu sa ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela opisanog u optužnici. Takođe, u skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti predmeti korišteni u izvršenju krivičnog djela, uključujući mobitel i SIM karticu te 2.085 stabljika opojne droge marihuana - skank, kao i specijalna oprema sa klimatskim i tehničkim uslovima namijenjenim za proizvodnju i uzgoj opojne droge - saopšeno je iz Tužilaštva.

Od Zirojevića se temeljem sporazuma oduzima iznos od 10.000 KM na ime nelegalno stečene imovinske koristi.

- Sporazumnim priznanjem krivice optuženi je u potpunosti priznao odgovornost za počinjeno krivično djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH - navodi se u saopšenju Tužilaštva.

Akciju "Damar" proveli su pripadnici SIPA-e u septembru prošle godine kada je pretreseno više lokacija na području Bijeljine i Vukosavlja. Tada su policajci SIPA-e locirali i otkrili specijalno izgrađenu plantažu sa klimatsko-tehničkim uslovima za uzgoj opojne droge marihuana -skank, sa visokim procentom THC supstance.

Pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni, novac u različitim apoenima, koverta sa tri PVC kesice sa sjemenkama marihuane, ukupne težine 50,6 grama, automatska puška M70 AB2, sa šest okvira i 232 metka, tromblonski nastavak, pribor za čišćenje, 2 RAP-a i nož za automatsku pušku, digitalna vaga, te 2.085 stabljika marihuane.

Prema prikupljenim dokazima, na navedenoj plantaži, pomoću posebnih uslova, uzgajana je marihuana - skank, izuzetno jakog opojnog dejstva, a koja je bila namijenjena narkotržištu u BiH, te krijumčarena i prodavana i na narkotržištu Republike Austrije. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH na razmatranje.

(Faktor)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Wolf

31.01.2019 19:56

Kakav druze sporazum nije udario pjesaka, imas dokaze i zatvori mrcinu, sta mu nudis sporazum, sta je majmun omladine unistio, cuj 3,5 godine za organizovani kriminal, kakva sprdnja, ne mogu reci od drzave jer to nismo, boze dragi, pomozi mi da dobijem vizu.

ODGOVORITE
Name

boss

01.02.2019 20:55

Otac Nemanje Zirojevica, Pravnika kod Milosa Stevanovic...eto, otkud lova.

Name

Re

31.01.2019 19:58

Od 200 stabljika zarade je 60.000 eura pa ti sad racunaj a ovom gopodinu samo uzeli 10.000 maraka hahahahahah. Covjek imao preko 2.ooo stabljika. Auuuuuu....

ODGOVORITE
Name

Jovan

31.01.2019 22:33

Zezno si se druze 2085 stabljika,jedna stabljika baci 400 grams pa ti racunaj,a kilo iz ruke ide 2.500 EVRA,eto tako je.Ali ok nije to toliko strasna droga!