“Сина јединца су ми брутално убили”

Мој син Бојан био је красан момак, цијели свет плаче за њим, а брутално је убијен без икаквог разлога, овако је у Окружном суду у Бањалуци почела свједочење Славица Миловановић чији је син убијен у октобру прошле године у центру Бањалуке.  

Република Српска 30.01.2019 | 17:18
“Сина јединца су ми брутално убили”
Њеним свједочењем почело је суђење Горану Билчару, који је оптужен за убиство Бојана Миловановића, те Марку Михајловићу, Ђорђу Боровчанину и Ђорђу Ђенадији за учествовање у тучи.

Славица Миловановић је свједочила видно узнемирена и уплакана, а током суђења могли су често чути њени тешки уздаси.

– Изгубила сам сина јединца, мог јаблана. Убили су га без икаквог разлога. Нико из породице Билчар ме никада није назвао да ми изјави саучешће. Мени не треба ништа, али тражим да кривци одговарају по закону за то што су урадили – рекла је Славица.

Као свједок данас је саслушан и Бојан Видић, који је испричао да се кобног дана у Козарској Дубици договорио са убијеним Бојаном, Сергејом Мајкићем, те Боровчанином и Ђенадијом да дођу у Бањалуку у провод.

– Увече смо дошли прво на „Бањалучки сплав“, а затим смо отишли у клуб „Боом боом роом“, гдје смо остали можда до два сата иза поноћи. Потом смо отишли у пекару „Марчело“. Ту су ушла три момка и један нам се обратио и питао да ли смо ми неки музичари, а други је још нешто добацивао – испричао је Видић.

Додао је да су затим изашли и сјели у возило којим је управљао Ђенадија и кренули кући, али да су се изгубили и пар пута кружили око пекаре.

– Тада се други ауто “залијепио” иза нас и блицао, ишавши великом брзином. Ми смо се зауставили на проширењу, а БМW се попријечио испред нас. Крупан момак је изашао из возила, отворио задња врата и почео галамити на Боровчанина. Затим су сви, осим мене, изашли из возила – рекао је Видић.

Додаје да је видио Билчара како баца дизалицу, као и да је чуо свађу. Затим је рекао да је видио Боровчанина како бјежи и да га јури Михајловић.



Видић је истакао и да је чуо да је Мајкић рекао да је убијен Бојан. Додао је да није било туче између њих.

Саслушан је и свједок Владо Новаковић, који се кобне вечери налазио у друштву с Билчаром и Михајловићем. Испричао је да су били на фудбалу, а послије отишли у један кафић, гдје су попили десетак пива, а потом отишли у пекару.

– Било је ту неколико момака и ја сам их питао јесу ли музичари зато што су ми тако изгледали, а касније сам их питао пјевају ли на свадбама. Нико други им се није обраћао осим мене. Послије неког времена Горан и Марко су кренули, а ја сам остао причати са неком дјевојком у пекари. Затим је ушао Марко и рекао да им они момци „ј… мајку“. Потом су отишли – рекао је Новаковић.

Додао је да су се послије неког времена Билчар и Михајловић вратили, да је сјео с њима у ауто, те да су они рекли да су имали фрку. Новаковић је рекао и да је Билчару била крвава рука и да је тражио марамицу, те да су обојица била видно узнемирена. Истакао да је за убиство сазнао други дан када се пробудио и укључио Фејсбук. 

Изјаву је данас дао и Борис Антонић, који је испричао да се те вечери враћао кући и да је видио да се нешто дешава у близини његове зграде.



– Дошао сам ту и видио три момка, те једног како лежи. Покушавали су звати полицију, али нису знали гдје се налазе. Ја сам затим позвао полицију и отишао по свој аутомобил, да тог момка који је лежао без свијести одвезем у болницу. Кад сам се вратио ту је већ била полиција и рекли су ми да ставим момка у ауто и возим у Хитну. Они су ишли испред мене са упаљеном ротацијом – рекао је Антонић.

Преминуо адвокат

На почетку рочишта предсједница судског вијећа Сњежана Кудрић обавијестила је присутне да је умро адвокат Ненад Балабан, који је бранио другооптуженог Марка Михајловића.

Михајловић је затим рекао да ће се ово рочиште сам бранити и да му не треба адвокат.

Оптужница

Бањалучко тужилаштво је у оптужници навело да је Бојан Миловановић убијен шрафцигером.

Током туче Билчар је из гепека свог аутомобила узео дизалицу коју је бацио према Миловановићу.

– Билчар је затим из гепека узео и шрафцигер и, у намјери да убије Миловановића, два пута га убо. Први пут га је убо у предјелу лијеве стране врата, усљед чега је Миловановић задобио повреду у виду плитке кожне убодине – пише у оптужници.

Затим га је други пут убо у слијепочницу, при чему је Миловановић задобио повреде у виду разорења витално важних можданих центара, који су настали дуж канала убодне ране.

– Непосредно након тога Миловановић је преминуо. Билчар је том приликом задобио лаку тјелесну повреду у виду мањег крвног подлива изнад десног ока и мању огуљотину на доњој усни – објашњено је у оптужници.

(Српскаинфо)

Коментари / 58

Оставите коментар
Name

Ненад Б.лука

30.01.2019 16:29

Смртна казна! Никаквог оправдања нема за толику силу са шрафцигером, ишао свјесно да убије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

30.01.2019 17:36

Бацити силедзију медзу дивљим зивотињама нек се мало бори са њима.

Name

Пале

30.01.2019 17:59

Вјешање на сред Бањалуке. За опомену тим манијацима.

Name

Марио

30.01.2019 18:39

Изгладњелим питбуловима убицу бацит.

Name

Ре

30.01.2019 18:45

Дјелим мисљење,само смртна казна ! Све и да су га исоровоцирали,тукли смо се и ми ко клинци,били испровоцирани или испровоцирали неког па нико није имао повреде веце од модрице.

Name

Несо

30.01.2019 19:30

Зато мурија гања сведске таблице по БЛ , а ови сто убијају , ма они могу сто овај у тексту реце десетак пива попити па мало кроз град да се возе и тразе проблема, ма бањалуцка полиција то ниста не види... Лукацу нестани!!

Name

БЛ_Лаус

30.01.2019 19:33

Смртна казна, потписујем!

Name

Јован р.

30.01.2019 21:25

Не судите, не говорите не одлуцујте цекајте крај па прицајте...

Name

За све вас у смртним казнама

31.01.2019 07:35

Боже ме опрости, а шта ће тај велики Бојан на малом Горану! Шта ће Бојан и његова 4 јарана гањати ову двојицу??? Судите му, разапните га, убијте Горана и кажете хоћете на тргу, исти сте као и све бруталне убице! Да се Давид могао одбранити од бруталних убица данас би био жив и имао 22 године живота! Треба добро размислити шта радите када се вас неколико запути на једног, у овом случају два човјека! Ипак назад нема! Ви би дали да вас неко пребија. Чисто сумњам да би рекли шта би ви, лицемјерни сте, нисте искрени ни одговорити шта би урадили да вас је тај Бојан лупао, упитајте се и маните оне јефтине приче како ви не би овако. Неки дан се туку на улазу школе, ниједно дијете није отишло по старијег, нико ни да мрдне од дјеце да пријави насиље! Упитајте се шта смо посијали и оставили младим генерацијама!!! Вријеме се промијенило, гдје живите, шта измишљајте!

Name

Реx

30.01.2019 16:50

Бајо дозивотна...инаце ако некога слуцајно погледас а не свидис му се,оладице те као зеца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зрле

31.01.2019 20:30

Ма неце Бикицара осудити на више од 3 године, брат му нацелник у опстини Бања Лука.

Name

Ј9кс

02.02.2019 06:33

И бураза на робију и он је зликовац и варалуца фина породица

Name

Семберац

30.01.2019 17:02

Само СМРТНА КАЗНА пример осталима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОП1982

30.01.2019 17:26

Прије двадесетак година кад неког удариш шаком оставиш га да лези,а данас га јос удариш ногом у главу док још лези,за сваки случај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема најјацег

30.01.2019 19:29

Бас тако,сјецам се далеке 99/00 кад сам се потукао,вратио сам у самоодбрани кад сам једним ударцем оборио противника није ми падало на памет да се изивљавам као сто се данас ради.Послије се нисам ни тукао избјегавао сам туце иако знам да сам јаци.Данас нема јаег кад се користим разно хладно и ватрено орузје и стварно не видим сврху ових сто иду у теретану па провоцирају све редом,кад онај најмањи убије оног највецег у овом слуцају сарафцигером,зато омладино склоните се ниста најјаци нема висе фер плеја ТРЕБА ЗИВОТ САЦУВАТИ.Задње вријеме досло...

Name

Ре нема најјацег

30.01.2019 21:12

Бато, деведестих није било кокаина као сада на сваком ћоску, од којег омладина полуди и иде слијепа главом кроз зид. Данас као сто видимо , “главати господини” из власти ваљају бијело, и трују нашу дјецу! Саучешће породици, али морамо бити реални, момци из КДубице се као изгубили и три пута кружили око Економске сколе у БЛ!? Пијани су били и једни и други ( први мало више, чуо сам), и десила се трагедија, и за једне и друге, већа за настрадалог! Да ова власт заиста ради на хватању дилера из својих редова , и увођења реда у рад угоститељских објеката у ноћним сатима , ово се све не би ни десавало. У Аустрији, Италији и земљама ближе нама, угоститељски објекти оваквог типа, не раде послије 22х.

Name

Рере

30.01.2019 21:45

Није било дроге,али је свака друга куца имала пиштољ или аутомат. Јос није било закона о разоружању након рата. Мање смо се рокали,зато сто смо били нормалнији. Само се излазило суботом,евентуално четвртак Мусиц Халл и раја са мејдана. Давна 1998 год.

Name

Пфуј

30.01.2019 17:33

Овдје вриједи само закон дивљег запада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

30.01.2019 17:39

45 година робије!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qwо

30.01.2019 18:53

Силеџији смртна казна.

Name

Лола м

30.01.2019 21:28

Мозда се и вама ово деси.. не судите.

Name

Јел

02.02.2019 06:34

Ма једи гивна стока треба да се линцује ЗА ПРИМЈЕР

Name

Ре за све

02.02.2019 22:10

Кукавице једне изадјите јавно па реците својим именом и презименом за линц, а не иза сенке писете свакакве бљувотине..

Name

Скептик

30.01.2019 17:57

Сви учесници овог злочина су лутали Бања Луком сат два послије поноћи, опијајући се и возајући се такви колима од кафана до пекара...И то радним даном. Жалосно. Један је завршио у земљи а неколико ће завршити на робији. Страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

30.01.2019 20:15

Затворити пекаре послије 20 часова.

Name

,,Турбо Фолк,,

30.01.2019 20:33

Као нацин зивота је усао у све поре друства, ово су само последице.

Name

Знам

31.01.2019 07:52

Дијелим мишљење са Вама и свима по овим коментаром, а и додајем да се на "овим просторима" наши грађани ухвате за главу тек када се зло деси, а до тада је држе у пијеску и склањају се. Ето, не дај Боже да их то занима, да се спријечи насиље међу нама.

Name

Црни Груја

30.01.2019 18:04

Бања Лука је безбиједан град...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маyа

30.01.2019 18:15

Дозивотна за монструма...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас

30.01.2019 18:18

је безбједан град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сцхфафзиегер

30.01.2019 18:42

За кориштење њега, дупла казна!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ел Санто

30.01.2019 19:00

Јавно погубљење без расправе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ел сандо

30.01.2019 21:30

Али ипак не стављам себе у ову ситуацију!

Name

Поп јовица

30.01.2019 19:38

Болесно!!! Тако је то када нека будала умисли да је нека сила и да га се сви морају бојати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голум

30.01.2019 19:54

Протјерати породице на Гренланд а за стоку смртна казна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стивен Сегал

30.01.2019 19:55

Ту затвор не помазе. Колико год да добије изаце једном на слободу. Ал момка тог висе нема. Зуб за зуб око за око.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сегал стево

30.01.2019 21:32

Око за око зуб за зуб ради када се неком твом несто овако деси...а не неком о коме не знас ниста.

Name

За насиље међу нама

31.01.2019 07:46

Зато и јесте овако испало јер је било око за око! Васпитава се дјецу насиљем! Има овдје неистина, ови другови тек сад проговорише. Требало је времена за причу. Али неко одозго гледа, зна и тај шта је било.

Name

За Стеву

02.02.2019 06:35

Стево дебилцини само око за око јер дутра е тебе заклати ако нема казне и страха од казне

Name

Туњице

30.01.2019 20:36

На Туњице да се мало поиграју са њим, да видимо какав је горе мангуп.А и оног из Алфом копирнице заједно са њим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

31.01.2019 10:06

"Копирнице"? Зар је тема ко гдје ради љигави цовјеце???? Зар је битно да ли је копирница или битна "фотеља" . Битно је какав си цовјек. А ти си овим показао довољно....

Name

Србин

30.01.2019 21:20

Ова говна осудити на максималне казне за примјер другима да нам се омладина не убија или у противном узети правду у своје руке јел судови су постали смијешни и лакрдија имаш паре можеш све немаш пара лежиш ком треба и ко жели такву власт и државу, нико нормалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Православац

30.01.2019 21:37

Друзе овде новца нема, нек се суди како је било... Када би у дрзави овако било било би сјајно.

Name

НЕНА

30.01.2019 23:06

Мога брата позове друг на Славу и погине у његовој куци све сакрили и затаскали гдје год кренемо тразити правду свугдје врата затворена.а мој брат био момак за примјер али убисе га фукаре.не дај бозе ником ово

Name

Јесте ли ви другови?!

31.01.2019 08:00

Нема данас Бојана да каже шта је било, а другови, гдје су били другови, како се то могло десити поред њих четворице?! Дај нека се неко запита шта је ту ноћ стварно било!

Name

Марцоне

31.01.2019 07:38

А добице за тако монструозно убиство од 5-7 год маx,одлезаце јос три године и пустиве га.Тако је то у овој смрдљивој и корумоираној криминалној дрзви.Има тих Билцара у градској управи на позицијама,има их и у другим институцијама.Поготово ти Дрвар,Грахово и Гламоц.Ето,на залост..зиви били па видјели !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар-Грахово

31.01.2019 07:57

ИМА НАС ХВАЛА БОГУ!

Name

Нуле од човјека

31.01.2019 10:25

Глупане један, кад ти тако морам написати, ти осим што тако брзоплето дијелиш мишљење промисли да ти прво ваља бити информисан, без праве истине и искрености сви смо поражени, праве нуле!

Name

Ре за Билцаре

31.01.2019 11:31

Нема горих људи од вас Дрвар,Грахово,Сански мост,вама није довољно сто сте досли у Бањалуку да сацувате зиву главу поцели сте и да убијате људе а то сто истјерујете нас родјене Бањалуцане са радних мјеста да не прицам.Јако сте подмукли само на себе мислите а овај Билцар це мало одлезати и изаци јер су избјеглице његове Билцари на власти а јадни Бојан неце никад висе видјети своју мајку и оца а ни они њега...

Name

Бања Лука

31.01.2019 12:20

Па мени је тебе зао и твог нацина размисљањ! Али бас зао! Те сељацке политике како смо досли узели васа радна мјеста је одавно исприцана и супља прица. Ко хоце да ради има ста! А морас мало и да се сколујес ;) И јос несто. Пази да и ти не будес спасао главу, па цес промјенити плоцу. А сто се тице Горана на њему је да се бори за себе како зна и умије. Било то преко родјања или не!

Name

РЕ фејк Бања Лука

31.01.2019 22:51

Види се да јос није село изасло из тебе иако си отисао из села а волис и да провицрас...лоси сте људи нема вас горих јос се стидис свог села па си написао име града у којем мислите да сте главни али доци це крај и вама и васој власти...мора правда доци свима...

Name

Н

31.01.2019 15:40

Најтеже је убице осудити на доживотну казну најстрожег затвора,да мисли и да размишља док је жив шта је урадио а помоћи нема нека труне жив када је младић мртав и тако свима који убију некога треба не би било убистава толико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дофу

01.02.2019 06:22

Забранити алкохол,легализирати канабис!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милован

01.02.2019 14:12

БРАТ ОД БИЛИЦАРА СНСД КАДАР ТАКО ДА ОД ОСУДЕ НЕМА НИСТА ,НАЈКОРУМПИРАНИЈА ТВОРЕВИНА БУРЛИНА РЕПУБЛИКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Денис

01.02.2019 19:53

Цовек када је глуп боље да не коментарисе ниста, него да покусава да несто написе паметно.. твоја поука је страсна!

Name

Ре ден..

02.02.2019 08:37

Добро вели Милован.

Name

наси

01.02.2019 23:14

Њих двојица гањали њих петорицу???? Њих петорица изасли на БЛ Сплав, ББ РООМ, насли Марцело у Борику, али онда се мало изгубили па крузили око пекаре, ПЕТ ПУТА???? Ко у такве глупости вјерује???? Код једног од петорице је надјен и ноз из Марцела којег је понио "слуцајно"??? Ко у то вјерује??? Елем, момак је убијен и то је највеца туга, убица наравно да мора да сноси последице за своје злодјело које је уцинио у самоодбрани и страху сто це истрага и доказати 100%, а ви паметњаковици не коментарисите несто о цему немате ни једну поуздану информацију...поздрав свима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

02.02.2019 08:10

Боље у затвору него у гробу. Требао је изгледа пуститибда га касапе на земљи. Трагедија огромна али станите са осудама прије суда.

ОДГОВОРИТЕ