“Sina jedinca su mi brutalno ubili”

Moj sin Bojan bio je krasan momak, cijeli svet plače za njim, a brutalno je ubijen bez ikakvog razloga, ovako je u Okružnom sudu u Banjaluci počela svjedočenje Slavica Milovanović čiji je sin ubijen u oktobru prošle godine u centru Banjaluke.  

Republika Srpska 30.01.2019 | 17:18
“Sina jedinca su mi brutalno ubili”
Njenim svjedočenjem počelo je suđenje Goranu Bilčaru, koji je optužen za ubistvo Bojana Milovanovića, te Marku Mihajloviću, Đorđu Borovčaninu i Đorđu Đenadiji za učestvovanje u tuči.

Slavica Milovanović je svjedočila vidno uznemirena i uplakana, a tokom suđenja mogli su često čuti njeni teški uzdasi.

– Izgubila sam sina jedinca, mog jablana. Ubili su ga bez ikakvog razloga. Niko iz porodice Bilčar me nikada nije nazvao da mi izjavi saučešće. Meni ne treba ništa, ali tražim da krivci odgovaraju po zakonu za to što su uradili – rekla je Slavica.

Kao svjedok danas je saslušan i Bojan Vidić, koji je ispričao da se kobnog dana u Kozarskoj Dubici dogovorio sa ubijenim Bojanom, Sergejom Majkićem, te Borovčaninom i Đenadijom da dođu u Banjaluku u provod.

– Uveče smo došli prvo na „Banjalučki splav“, a zatim smo otišli u klub „Boom boom room“, gdje smo ostali možda do dva sata iza ponoći. Potom smo otišli u pekaru „Marčelo“. Tu su ušla tri momka i jedan nam se obratio i pitao da li smo mi neki muzičari, a drugi je još nešto dobacivao – ispričao je Vidić.

Dodao je da su zatim izašli i sjeli u vozilo kojim je upravljao Đenadija i krenuli kući, ali da su se izgubili i par puta kružili oko pekare.

– Tada se drugi auto “zalijepio” iza nas i blicao, išavši velikom brzinom. Mi smo se zaustavili na proširenju, a BMW se popriječio ispred nas. Krupan momak je izašao iz vozila, otvorio zadnja vrata i počeo galamiti na Borovčanina. Zatim su svi, osim mene, izašli iz vozila – rekao je Vidić.

Dodaje da je vidio Bilčara kako baca dizalicu, kao i da je čuo svađu. Zatim je rekao da je vidio Borovčanina kako bježi i da ga juri Mihajlović.



Vidić je istakao i da je čuo da je Majkić rekao da je ubijen Bojan. Dodao je da nije bilo tuče između njih.

Saslušan je i svjedok Vlado Novaković, koji se kobne večeri nalazio u društvu s Bilčarom i Mihajlovićem. Ispričao je da su bili na fudbalu, a poslije otišli u jedan kafić, gdje su popili desetak piva, a potom otišli u pekaru.

– Bilo je tu nekoliko momaka i ja sam ih pitao jesu li muzičari zato što su mi tako izgledali, a kasnije sam ih pitao pjevaju li na svadbama. Niko drugi im se nije obraćao osim mene. Poslije nekog vremena Goran i Marko su krenuli, a ja sam ostao pričati sa nekom djevojkom u pekari. Zatim je ušao Marko i rekao da im oni momci „j… majku“. Potom su otišli – rekao je Novaković.

Dodao je da su se poslije nekog vremena Bilčar i Mihajlović vratili, da je sjeo s njima u auto, te da su oni rekli da su imali frku. Novaković je rekao i da je Bilčaru bila krvava ruka i da je tražio maramicu, te da su obojica bila vidno uznemirena. Istakao da je za ubistvo saznao drugi dan kada se probudio i uključio Fejsbuk. 

Izjavu je danas dao i Boris Antonić, koji je ispričao da se te večeri vraćao kući i da je vidio da se nešto dešava u blizini njegove zgrade.



– Došao sam tu i vidio tri momka, te jednog kako leži. Pokušavali su zvati policiju, ali nisu znali gdje se nalaze. Ja sam zatim pozvao policiju i otišao po svoj automobil, da tog momka koji je ležao bez svijesti odvezem u bolnicu. Kad sam se vratio tu je već bila policija i rekli su mi da stavim momka u auto i vozim u Hitnu. Oni su išli ispred mene sa upaljenom rotacijom – rekao je Antonić.

Preminuo advokat

Na početku ročišta predsjednica sudskog vijeća Snježana Kudrić obavijestila je prisutne da je umro advokat Nenad Balaban, koji je branio drugooptuženog Marka Mihajlovića.

Mihajlović je zatim rekao da će se ovo ročište sam braniti i da mu ne treba advokat.

Optužnica

Banjalučko tužilaštvo je u optužnici navelo da je Bojan Milovanović ubijen šrafcigerom.

Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću.

– Bilčar je zatim iz gepeka uzeo i šrafciger i, u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo. Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, usljed čega je Milovanović zadobio povredu u vidu plitke kožne ubodine – piše u optužnici.

Zatim ga je drugi put ubo u slijepočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, koji su nastali duž kanala ubodne rane.

– Neposredno nakon toga Milovanović je preminuo. Bilčar je tom prilikom zadobio laku tjelesnu povredu u vidu manjeg krvnog podliva iznad desnog oka i manju oguljotinu na donjoj usni – objašnjeno je u optužnici.

(Srpskainfo)

Komentari / 58

Ostavite komentar
Name

Nenad B.luka

30.01.2019 16:29

Smrtna kazna! Nikakvog opravdanja nema za toliku silu sa šrafcigerom, išao svjesno da ubije.

ODGOVORITE
Name

Realno

30.01.2019 17:36

Baciti siledziju medzu divljim zivotinjama nek se malo bori sa njima.

Name

Pale

30.01.2019 17:59

Vješanje na sred Banjaluke. Za opomenu tim manijacima.

Name

Mario

30.01.2019 18:39

Izgladnjelim pitbulovima ubicu bacit.

Name

Re

30.01.2019 18:45

Djelim misljenje,samo smrtna kazna ! Sve i da su ga isorovocirali,tukli smo se i mi ko klinci,bili isprovocirani ili isprovocirali nekog pa niko nije imao povrede vece od modrice.

Name

Neso

30.01.2019 19:30

Zato murija ganja svedske tablice po BL , a ovi sto ubijaju , ma oni mogu sto ovaj u tekstu rece desetak piva popiti pa malo kroz grad da se voze i traze problema, ma banjalucka policija to nista ne vidi... Lukacu nestani!!

Name

BL_Laus

30.01.2019 19:33

Smrtna kazna, potpisujem!

Name

Jovan r.

30.01.2019 21:25

Ne sudite, ne govorite ne odlucujte cekajte kraj pa pricajte...

Name

Za sve vas u smrtnim kaznama

31.01.2019 07:35

Bože me oprosti, a šta će taj veliki Bojan na malom Goranu! Šta će Bojan i njegova 4 jarana ganjati ovu dvojicu??? Sudite mu, razapnite ga, ubijte Gorana i kažete hoćete na trgu, isti ste kao i sve brutalne ubice! Da se David mogao odbraniti od brutalnih ubica danas bi bio živ i imao 22 godine života! Treba dobro razmisliti šta radite kada se vas nekoliko zaputi na jednog, u ovom slučaju dva čovjeka! Ipak nazad nema! Vi bi dali da vas neko prebija. Čisto sumnjam da bi rekli šta bi vi, licemjerni ste, niste iskreni ni odgovoriti šta bi uradili da vas je taj Bojan lupao, upitajte se i manite one jeftine priče kako vi ne bi ovako. Neki dan se tuku na ulazu škole, nijedno dijete nije otišlo po starijeg, niko ni da mrdne od djece da prijavi nasilje! Upitajte se šta smo posijali i ostavili mladim generacijama!!! Vrijeme se promijenilo, gdje živite, šta izmišljajte!

Name

Rex

30.01.2019 16:50

Bajo dozivotna...inace ako nekoga slucajno pogledas a ne svidis mu se,oladice te kao zeca...

ODGOVORITE
Name

Zrle

31.01.2019 20:30

Ma nece Bikicara osuditi na više od 3 godine, brat mu nacelnik u opstini Banja Luka.

Name

J9ks

02.02.2019 06:33

I buraza na robiju i on je zlikovac i varaluca fina porodica

Name

Semberac

30.01.2019 17:02

Samo SMRTNA KAZNA primer ostalima.

ODGOVORITE
Name

TOP1982

30.01.2019 17:26

Prije dvadesetak godina kad nekog udariš šakom ostaviš ga da lezi,a danas ga jos udariš nogom u glavu dok još lezi,za svaki slučaj.

ODGOVORITE
Name

Nema najjaceg

30.01.2019 19:29

Bas tako,sjecam se daleke 99/00 kad sam se potukao,vratio sam u samoodbrani kad sam jednim udarcem oborio protivnika nije mi padalo na pamet da se izivljavam kao sto se danas radi.Poslije se nisam ni tukao izbjegavao sam tuce iako znam da sam jaci.Danas nema jaeg kad se koristim razno hladno i vatreno oruzje i stvarno ne vidim svrhu ovih sto idu u teretanu pa provociraju sve redom,kad onaj najmanji ubije onog najveceg u ovom slucaju sarafcigerom,zato omladino sklonite se nista najjaci nema vise fer pleja TREBA ZIVOT SACUVATI.Zadnje vrijeme doslo...

Name

Re nema najjaceg

30.01.2019 21:12

Bato, devedestih nije bilo kokaina kao sada na svakom ćosku, od kojeg omladina poludi i ide slijepa glavom kroz zid. Danas kao sto vidimo , “glavati gospodini” iz vlasti valjaju bijelo, i truju našu djecu! Saučešće porodici, ali moramo biti realni, momci iz KDubice se kao izgubili i tri puta kružili oko Ekonomske skole u BL!? Pijani su bili i jedni i drugi ( prvi malo više, čuo sam), i desila se tragedija, i za jedne i druge, veća za nastradalog! Da ova vlast zaista radi na hvatanju dilera iz svojih redova , i uvođenja reda u rad ugostiteljskih objekata u noćnim satima , ovo se sve ne bi ni desavalo. U Austriji, Italiji i zemljama bliže nama, ugostiteljski objekti ovakvog tipa, ne rade poslije 22h.

Name

Rere

30.01.2019 21:45

Nije bilo droge,ali je svaka druga kuca imala pištolj ili automat. Jos nije bilo zakona o razoružanju nakon rata. Manje smo se rokali,zato sto smo bili normalniji. Samo se izlazilo subotom,eventualno četvrtak Music Hall i raja sa mejdana. Davna 1998 god.

Name

Pfuj

30.01.2019 17:33

Ovdje vrijedi samo zakon divljeg zapada.

ODGOVORITE
Name

Ja

30.01.2019 17:39

45 godina robije!!!!

ODGOVORITE
Name

Qwo

30.01.2019 18:53

Siledžiji smrtna kazna.

Name

Lola m

30.01.2019 21:28

Mozda se i vama ovo desi.. ne sudite.

Name

Jel

02.02.2019 06:34

Ma jedi givna stoka treba da se lincuje ZA PRIMJER

Name

Re za sve

02.02.2019 22:10

Kukavice jedne izadjite javno pa recite svojim imenom i prezimenom za linc, a ne iza senke pisete svakakve bljuvotine..

Name

Skeptik

30.01.2019 17:57

Svi učesnici ovog zločina su lutali Banja Lukom sat dva poslije ponoći, opijajući se i vozajući se takvi kolima od kafana do pekara...I to radnim danom. Žalosno. Jedan je završio u zemlji a nekoliko će završiti na robiji. Strašno.

ODGOVORITE
Name

Dora.

30.01.2019 20:15

Zatvoriti pekare poslije 20 časova.

Name

,,Turbo Folk,,

30.01.2019 20:33

Kao nacin zivota je usao u sve pore drustva, ovo su samo posledice.

Name

Znam

31.01.2019 07:52

Dijelim mišljenje sa Vama i svima po ovim komentarom, a i dodajem da se na "ovim prostorima" naši građani uhvate za glavu tek kada se zlo desi, a do tada je drže u pijesku i sklanjaju se. Eto, ne daj Bože da ih to zanima, da se spriječi nasilje među nama.

Name

Crni Gruja

30.01.2019 18:04

Banja Luka je bezbijedan grad...

ODGOVORITE
Name

Maya

30.01.2019 18:15

Dozivotna za monstruma...

ODGOVORITE
Name

Bas

30.01.2019 18:18

je bezbjedan grad.

ODGOVORITE
Name

Schfafzieger

30.01.2019 18:42

Za korištenje njega, dupla kazna!!!!!

ODGOVORITE
Name

El Santo

30.01.2019 19:00

Javno pogubljenje bez rasprave.

ODGOVORITE
Name

El sando

30.01.2019 21:30

Ali ipak ne stavljam sebe u ovu situaciju!

Name

Pop jovica

30.01.2019 19:38

Bolesno!!! Tako je to kada neka budala umisli da je neka sila i da ga se svi moraju bojati!

ODGOVORITE
Name

Golum

30.01.2019 19:54

Protjerati porodice na Grenland a za stoku smrtna kazna.

ODGOVORITE
Name

Stiven Segal

30.01.2019 19:55

Tu zatvor ne pomaze. Koliko god da dobije izace jednom na slobodu. Al momka tog vise nema. Zub za zub oko za oko.

ODGOVORITE
Name

Segal stevo

30.01.2019 21:32

Oko za oko zub za zub radi kada se nekom tvom nesto ovako desi...a ne nekom o kome ne znas nista.

Name

Za nasilje među nama

31.01.2019 07:46

Zato i jeste ovako ispalo jer je bilo oko za oko! Vaspitava se djecu nasiljem! Ima ovdje neistina, ovi drugovi tek sad progovoriše. Trebalo je vremena za priču. Ali neko odozgo gleda, zna i taj šta je bilo.

Name

Za Stevu

02.02.2019 06:35

Stevo debilcini samo oko za oko jer dutra e tebe zaklati ako nema kazne i straha od kazne

Name

Tunjice

30.01.2019 20:36

Na Tunjice da se malo poigraju sa njim, da vidimo kakav je gore mangup.A i onog iz Alfom kopirnice zajedno sa njim.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

31.01.2019 10:06

"Kopirnice"? Zar je tema ko gdje radi ljigavi covjece???? Zar je bitno da li je kopirnica ili bitna "fotelja" . Bitno je kakav si covjek. A ti si ovim pokazao dovoljno....

Name

Srbin

30.01.2019 21:20

Ova govna osuditi na maksimalne kazne za primjer drugima da nam se omladina ne ubija ili u protivnom uzeti pravdu u svoje ruke jel sudovi su postali smiješni i lakrdija imaš pare možeš sve nemaš para ležiš kom treba i ko želi takvu vlast i državu, niko normalan.

ODGOVORITE
Name

Pravoslavac

30.01.2019 21:37

Druze ovde novca nema, nek se sudi kako je bilo... Kada bi u drzavi ovako bilo bilo bi sjajno.

Name

NENA

30.01.2019 23:06

Moga brata pozove drug na Slavu i pogine u njegovoj kuci sve sakrili i zataskali gdje god krenemo traziti pravdu svugdje vrata zatvorena.a moj brat bio momak za primjer ali ubise ga fukare.ne daj boze nikom ovo

Name

Jeste li vi drugovi?!

31.01.2019 08:00

Nema danas Bojana da kaže šta je bilo, a drugovi, gdje su bili drugovi, kako se to moglo desiti pored njih četvorice?! Daj neka se neko zapita šta je tu noć stvarno bilo!

Name

Marcone

31.01.2019 07:38

A dobice za tako monstruozno ubistvo od 5-7 god max,odlezace jos tri godine i pustive ga.Tako je to u ovoj smrdljivoj i korumoiranoj kriminalnoj drzvi.Ima tih Bilcara u gradskoj upravi na pozicijama,ima ih i u drugim institucijama.Pogotovo ti Drvar,Grahovo i Glamoc.Eto,na zalost..zivi bili pa vidjeli !!!

ODGOVORITE
Name

Drvar-Grahovo

31.01.2019 07:57

IMA NAS HVALA BOGU!

Name

Nule od čovjeka

31.01.2019 10:25

Glupane jedan, kad ti tako moram napisati, ti osim što tako brzopleto dijeliš mišljenje promisli da ti prvo valja biti informisan, bez prave istine i iskrenosti svi smo poraženi, prave nule!

Name

Re za Bilcare

31.01.2019 11:31

Nema gorih ljudi od vas Drvar,Grahovo,Sanski most,vama nije dovoljno sto ste dosli u Banjaluku da sacuvate zivu glavu poceli ste i da ubijate ljude a to sto istjerujete nas rodjene Banjalucane sa radnih mjesta da ne pricam.Jako ste podmukli samo na sebe mislite a ovaj Bilcar ce malo odlezati i izaci jer su izbjeglice njegove Bilcari na vlasti a jadni Bojan nece nikad vise vidjeti svoju majku i oca a ni oni njega...

Name

Banja Luka

31.01.2019 12:20

Pa meni je tebe zao i tvog nacina razmisljanj! Ali bas zao! Te seljacke politike kako smo dosli uzeli vasa radna mjesta je odavno ispricana i suplja prica. Ko hoce da radi ima sta! A moras malo i da se skolujes ;) I jos nesto. Pazi da i ti ne budes spasao glavu, pa ces promjeniti plocu. A sto se tice Gorana na njemu je da se bori za sebe kako zna i umije. Bilo to preko rodjanja ili ne!

Name

RE fejk Banja Luka

31.01.2019 22:51

Vidi se da jos nije selo izaslo iz tebe iako si otisao iz sela a volis i da provicras...losi ste ljudi nema vas gorih jos se stidis svog sela pa si napisao ime grada u kojem mislite da ste glavni ali doci ce kraj i vama i vasoj vlasti...mora pravda doci svima...

Name

Н

31.01.2019 15:40

Најтеже је убице осудити на доживотну казну најстрожег затвора,да мисли и да размишља док је жив шта је урадио а помоћи нема нека труне жив када је младић мртав и тако свима коjи убију некога треба не би било убистава толико.

ODGOVORITE
Name

Dofu

01.02.2019 06:22

Zabraniti alkohol,legalizirati kanabis!

ODGOVORITE
Name

Milovan

01.02.2019 14:12

BRAT OD BILICARA SNSD KADAR TAKO DA OD OSUDE NEMA NISTA ,NAJKORUMPIRANIJA TVOREVINA BURLINA REPUBLIKA!

ODGOVORITE
Name

Denis

01.02.2019 19:53

Covek kada je glup bolje da ne komentarise nista, nego da pokusava da nesto napise pametno.. tvoja pouka je strasna!

Name

Re den..

02.02.2019 08:37

Dobro veli Milovan.

Name

nasi

01.02.2019 23:14

Njih dvojica ganjali njih petoricu???? Njih petorica izasli na BL Splav, BB ROOM, nasli Marcelo u Boriku, ali onda se malo izgubili pa kruzili oko pekare, PET PUTA???? Ko u takve gluposti vjeruje???? Kod jednog od petorice je nadjen i noz iz Marcela kojeg je ponio "slucajno"??? Ko u to vjeruje??? Elem, momak je ubijen i to je najveca tuga, ubica naravno da mora da snosi posledice za svoje zlodjelo koje je ucinio u samoodbrani i strahu sto ce istraga i dokazati 100%, a vi pametnjakovici ne komentarisite nesto o cemu nemate ni jednu pouzdanu informaciju...pozdrav svima

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

02.02.2019 08:10

Bolje u zatvoru nego u grobu. Trebao je izgleda pustitibda ga kasape na zemlji. Tragedija ogromna ali stanite sa osudama prije suda.

ODGOVORITE