Трампов савјетник "риба" Харадинаја

Џон Болтон, амерички савјетник за националну безбједност предсједника САД Доналда Трумпа, данас ц́е добро изрибати такозваног косовског премијера Рамуша Харадинаја, због противљења захтјеву Вашингтона да укине таксе за увоз производа из централне Србије, пишу приштински медији

Свијет 30.01.2019 | 13:40
Трампов савјетник "риба" Харадинаја
Јавно противљење захтјеву САД и ЕУ да таксе на увоз робе из централне Србије буду одмах укинуте, изгледа неће проћи без посљедица по владу Рамуша Харадинаја.

Како пишу приштински медији, позивајући се на поуздане изворе, Џон Болтон, један од главних савјетеника Доналда Трампа, данас ће током дана одржати телефонски разговор с Харадинајем како би му додатно образложио званични захтјев Вашингтона за укидањем такси.

Исти извор је објаснио да је Бела куц́а веома забринута због недавног наступа такозваног косовског премијера према Сједињеним Државама.

Болтон ће, према истом извору, данас "изрибати" Харадинаја и напоменути му да више нема право да САД помиње као државу најзаслужњу "за ослобођење и независност Косова".

Такође, очекује се да ц́е Болтон искористити тај позив да Харадинају понови одлуку Вашингтона о мјерама и санкцијама против Приштине, уколико одмах не укине таксе и настави дијалог са Београдом, са циљем постизања коначног споразума који је у интересу стабилности читавог Балкана.

(Информер)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

налддо

30.01.2019 13:29

Умислио криминалац и убица да је неко и несто. Јадна мајко са ким Американци сарађују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

30.01.2019 19:43

Шта се догађа са Америком па сарађују са злочинцом Хардинајем. Фуј.