Trampov savjetnik "riba" Haradinaja

Džon Bolton, američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost predsjednika SAD Donalda Trumpa, danas će dobro izribati takozvanog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, zbog protivljenja zahtjevu Vašingtona da ukine takse za uvoz proizvoda iz centralne Srbije, pišu prištinski mediji

Svijet 30.01.2019 | 13:40
Trampov savjetnik "riba" Haradinaja
Javno protivljenje zahtjevu SAD i EU da takse na uvoz robe iz centralne Srbije budu odmah ukinute, izgleda neće proći bez posljedica po vladu Ramuša Haradinaja.

Kako pišu prištinski mediji, pozivajući se na pouzdane izvore, Džon Bolton, jedan od glavnih savjetenika Donalda Trampa, danas će tokom dana održati telefonski razgovor s Haradinajem kako bi mu dodatno obrazložio zvanični zahtjev Vašingtona za ukidanjem taksi.

Isti izvor je objasnio da je Bela kuća veoma zabrinuta zbog nedavnog nastupa takozvanog kosovskog premijera prema Sjedinjenim Državama.

Bolton će, prema istom izvoru, danas "izribati" Haradinaja i napomenuti mu da više nema pravo da SAD pominje kao državu najzaslužnju "za oslobođenje i nezavisnost Kosova".

Takođe, očekuje se da će Bolton iskoristiti taj poziv da Haradinaju ponovi odluku Vašingtona o mjerama i sankcijama protiv Prištine, ukoliko odmah ne ukine takse i nastavi dijalog sa Beogradom, sa ciljem postizanja konačnog sporazuma koji je u interesu stabilnosti čitavog Balkana.

(Informer)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nalddo

30.01.2019 14:29

Umislio kriminalac i ubica da je neko i nesto. Jadna majko sa kim Amerikanci sarađuju.

ODGOVORITE
Name

Dora.

30.01.2019 20:43

Šta se događa sa Amerikom pa sarađuju sa zločincom Hardinajem. Fuj.