Ливно: Не могу сахрану обавити

Српска села у Ливањском пољу Сајковић, Губин и Прово и даље су завејана снијегом, а најтежа ситуација је у селу Губин гдје због завејаних улица не могу да обаве сахрану, па је потребна помоћ ливањског Комуналног предузећа, рекао је Срни радник на одржавању сеоског гробља Живко Вуковљак.

Босна и Херцеговина 30.01.2019 | 11:17
 Ливно: Не могу сахрану обавити
"У протекла два дана око петнаестак центиметара новог снијега је пало, па сада висина снијега износи око један метар. Улице се потпуно завејане, а наноси снијега понегдје износе и више од метра и по", рекао је Вуковљак.

Комунално предузеће у чијој је надлежности је да одржава путеве није прочистило завејане улице, навео је Вуковљак.

"Данима нисмо у могућности да обавимо сахрану у селу. У селу су већином стари и болесни који нису у стању да снијег чисте лопатама", рекао је Вуковљак.

Он је апеловао да ливањско Комунално предузеће дође у помоћ.

"Ово је очигледан примјер како живе Срби на овом подручју. Никога не занима ни да ли смо живи, а не да ли нам треба нешто. Сада нам је помоћ јако потребна, јер сахрана коју треба да обавимо требали би да буде данас су 12.00 часова, а ми лопатама треба да чистимо како бисмо стигли до гробља", нагласио је Вуковљак.

Срни су у ливањском Комуналном предузећу рекли да је шеф, који једини може дати изјаву, одсутан и да су на подручју цијелог Ливна тешки услови.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сарајлија

30.01.2019 10:27

Ето колико Србе воли ХДЗ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лојпиц

30.01.2019 10:51

Баја мали книндза је из Губина.

ОДГОВОРИТЕ