Livno: Ne mogu sahranu obaviti

Srpska sela u Livanjskom polju Sajković, Gubin i Provo i dalje su zavejana snijegom, a najteža situacija je u selu Gubin gdje zbog zavejanih ulica ne mogu da obave sahranu, pa je potrebna pomoć livanjskog Komunalnog preduzeća, rekao je Srni radnik na održavanju seoskog groblja Živko Vukovljak.

Bosna i Hercegovina 30.01.2019 | 11:17
 Livno: Ne mogu sahranu obaviti
"U protekla dva dana oko petnaestak centimetara novog snijega je palo, pa sada visina snijega iznosi oko jedan metar. Ulice se potpuno zavejane, a nanosi snijega ponegdje iznose i više od metra i po", rekao je Vukovljak.

Komunalno preduzeće u čijoj je nadležnosti je da održava puteve nije pročistilo zavejane ulice, naveo je Vukovljak.

"Danima nismo u mogućnosti da obavimo sahranu u selu. U selu su većinom stari i bolesni koji nisu u stanju da snijeg čiste lopatama", rekao je Vukovljak.

On je apelovao da livanjsko Komunalno preduzeće dođe u pomoć.

"Ovo je očigledan primjer kako žive Srbi na ovom području. Nikoga ne zanima ni da li smo živi, a ne da li nam treba nešto. Sada nam je pomoć jako potrebna, jer sahrana koju treba da obavimo trebali bi da bude danas su 12.00 časova, a mi lopatama treba da čistimo kako bismo stigli do groblja", naglasio je Vukovljak.

Srni su u livanjskom Komunalnom preduzeću rekli da je šef, koji jedini može dati izjavu, odsutan i da su na području cijelog Livna teški uslovi.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sarajlija

30.01.2019 10:27

Eto koliko Srbe voli HDZ...

ODGOVORITE
Name

lojpic

30.01.2019 10:51

Baja mali knindza je iz Gubina.

ODGOVORITE