Суво вријеме, без падавина

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати суво вријеме, локално са сумаглицом и маглом, те по којим сунчаним интервалом, а послије подне могуће је наоблачење на југу које ће се ширити на централни појас, запад и сјеверозапад.

Босна и Херцеговина 30.01.2019 | 08:24
Суво вријеме, без падавина
Ујутро ће бити промјенљиво до претежно облачно и суво, око ријека, по котлинама и у градским језграма са сумаглицом и маглом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана понегдје ће бити тмурно вријеме, чешће у котлинским предјелима, док ће у другим крајевима бити сунчаних интервала. Више облака очекује се од централног појаса ка сјевероистоку и истоку, а од југозапада до југа умјерено облачно и сунчано. Од послијеподнева према вечери наоблачење ће се ширити са југа и југозапада.

Увече ће се падавине јавити на југозападу и у високој Херцеговини, а зона с падавинама ће се премјештати према централном појасу, западу и сјеверу, дајући мјешовите падавине, у вишим предјелима и планинама снијег, дијелом у ноћи али вјероватније сутра ујутро.

Дуваће слаб вјетар источног и југоисточног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од један до четири степена на западу, на истоку и југу од пет до девет, а у планинама око минус један степен Целзијусов.

Температура измјерена у 7.00 часова: Дринић минус пет, Гацко, Чемерно и Хан Пијесак минус четири, Мраковица минус три, Калиновик, Мркоњић Град, Соколац, и Билећа минус два, Шипово минус један, Источно Сарајево, Сарајево, Бијељина, Рибник, Тузла, Зеница и Крупа на Уни нула, Бањалука, Вишеград, Рудо, Добој, Приједор, Зворник, Сребреница и Нови Град један, Требиње, Мостар и Фоча два степена Целзијусова. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар