Suvo vrijeme, bez padavina

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati suvo vrijeme, lokalno sa sumaglicom i maglom, te po kojim sunčanim intervalom, a poslije podne moguće je naoblačenje na jugu koje će se širiti na centralni pojas, zapad i sjeverozapad.

Bosna i Hercegovina 30.01.2019 | 08:24
Suvo vrijeme, bez padavina
Ujutro će biti promjenljivo do pretežno oblačno i suvo, oko rijeka, po kotlinama i u gradskim jezgrama sa sumaglicom i maglom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana ponegdje će biti tmurno vrijeme, češće u kotlinskim predjelima, dok će u drugim krajevima biti sunčanih intervala. Više oblaka očekuje se od centralnog pojasa ka sjeveroistoku i istoku, a od jugozapada do juga umjereno oblačno i sunčano. Od poslijepodneva prema večeri naoblačenje će se širiti sa juga i jugozapada.

Uveče će se padavine javiti na jugozapadu i u visokoj Hercegovini, a zona s padavinama će se premještati prema centralnom pojasu, zapadu i sjeveru, dajući mješovite padavine, u višim predjelima i planinama snijeg, dijelom u noći ali vjerovatnije sutra ujutro.

Duvaće slab vjetar istočnog i jugoistočnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od jedan do četiri stepena na zapadu, na istoku i jugu od pet do devet, a u planinama oko minus jedan stepen Celzijusov.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Drinić minus pet, Gacko, Čemerno i Han Pijesak minus četiri, Mrakovica minus tri, Кalinovik, Mrkonjić Grad, Sokolac, i Bileća minus dva, Šipovo minus jedan, Istočno Sarajevo, Sarajevo, Bijeljina, Ribnik, Tuzla, Zenica i Кrupa na Uni nula, Banjaluka, Višegrad, Rudo, Doboj, Prijedor, Zvornik, Srebrenica i Novi Grad jedan, Trebinje, Mostar i Foča dva stepena Celzijusova. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar