Хоће ли бити повећања плата

Народна скупштина Републике Српске размотрила је данас Приједлог закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда, по хитном поступку.

Република Српска 29.01.2019 | 22:48
Хоће ли бити повећања плата
Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић је, у завршној ријечи у Народној скупштини о овом приједлогу закона, изразио наду да ће бити простора да у сљедећим годинама буду повећани платни коефицијенти и запосленима у области високог образовања који нису били обухваћени овим актом.

Потпредсједник Владе Антон Касиповић рекао је раније, током посланичке расправе, да је доношење закона о повећању плата у просвјети чекало 21.000 запослених у образовању и култури.

Посланик у Клубу СДС-а Небојша Вукановић рекао је да је проблем овдашњег високог образовања негативна селекција кадрова.

"Не траже се стручност, знање, образовање, већ послушност партији и њеном лидеру. Подржавам повећање плата, али џаба плате ако имате негативну селекцију. Квалитетни високошколци не могу гледати да их нико не примјећује, док они лоши напредују. Циљ треба да буде да се цијене труд и резултати", оцијенио је Вукановић.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Лажно Име

29.01.2019 23:49

Бице повецање за владајуцу структуру... зарадили су!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путник

30.01.2019 07:19

Из празне не пуца. - На основу чега повећавају плате? 1)Повећана привредна активност РС или повећан приход од прилива старних инвестиција!? 2) Или можда срезана примања, трошкови и разни бенифити политичарима и разним функционерима. 3) Или пак на уштрб будућих генерација - кредити од ММФ па нека враћа ко мора. Јадна ли си државо наша и ми са тобом.

Name

Будзетлија

30.01.2019 21:54

Ми који смо запослени на будзету, искрено се надамо и призељкујемо повецање плате. Надам се да це владајуци обезбиједити нове кредите и задузења којима це то остварити, јер док је задузења бице и моје плате. Подрска предсједнику Додику и његовим најблизим сарадницима.

Name

Вукан

30.01.2019 05:44

Негативна селекција по свим нивоима је потпуно присутна и у МУП РС гдје напредују само они који имају везе а најчешће су то они који имају куповне школе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

30.01.2019 06:27

Да треба то уцинит ал сциме кадсу све касе празне а знасе гдјесу отисле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицемјери

30.01.2019 06:40

У следећим годинама? Па ко дочека нека приповеда.До тада ће побјеци одавде још много квалитетних људи, па се запитајте каквим ћете повећати плату. Битно да је теби следећих година загарантована преко 3500 км. Срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.01.2019 21:49

То је план. Они који оду на запад, редовно це слати паре родбини у РС, а тиме и овом олосу на власти, њима то одговара.

Name

Гацко

30.01.2019 06:44

Вукановић је заслужио мандат и једини има петљу да каже сваком у очи.Свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубо

30.01.2019 10:39

Превише прица о лицним стварима ,претјерује био ми је ок,Ал висе није досадни су и он и Станивуковиц

Name

ре Љубо

30.01.2019 17:40

Какве то приватне ствари прича Вукан? да ти ниси неки општински руководилац или њихов сродник, док ти то смета?Видис, мени, први пут од кад постоји РС, гледање скупштине има смисла. Све мрачне тунеле наших политика су њих двојица освијетлили. ПОДИГЛИ СУ МАЛОГ ЦОВЈЕКА ИЗ МРТВИХ ЈЕР ПРИЧАЈУ О ПРОБЛЕМИМА МАЛОГ ЦОВЈЕКА, КОЈИ ЈЕ ОДАВНО ПОРОБЉЕН И ПОДЦИЈЕЊЕН. Нек им Бог врати за оно што чине нама, обичним људима, што су постали ВОX ПОПУЛИ.

Name

ПОДРСКА

30.01.2019 10:13

Господине Вукановицу, имас пуну подрску великог броја градјана за свој конструктиван рад као народни посланик. Критика свега оног сто је негативно, предлози по разним питањима како унапредити рад...је несто сто би требало да постане образац понасања за народне посланике, укљуцујуци и јавну подрску свакој иницијативи без обзира да ли долази од позиције или опозиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

подршка

30.01.2019 17:46

Подршка Вукановићу, кога прате и они који га воле, аи они други. Први пут конкретна дискусија, а поштење изнад свега. Исто мишљење имам о политичарима и бивше и садашње власти. Сви су исто лоши. Али Вукановић је дух народа. Млади човјек, који је данас атипичан, јер су се млади продали и предали. Погледајте младе СНСД а како су стари, гдје им је снага и дискусија. Утопили се у старце. Велико поштовање господину Касиповицу, који се културно и елоквентно јуче обратио просвјетним радницима. Човјек заслужује поштовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да видимо

31.01.2019 09:39

хоће ли се министарка за просвјету данас огласити поводом смањења накнаде за превоз за просвјетне раднике. Очекујем, чим се пробуди да да изјаву. На једној страни отимају, а на другој повецавају. Тако сте нам умањили минули рад, а онда дали неко повецање али мање него сто сте узели. Сад сте обецали повецање, а претходно смањили превоз. Не може нама ниста добро од вас доћи.

ОДГОВОРИТЕ