Hoće li biti povećanja plata

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas Prijedlog zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, po hitnom postupku.

Republika Srpska 29.01.2019 | 22:48
Hoće li biti povećanja plata
Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević je, u završnoj riječi u Narodnoj skupštini o ovom prijedlogu zakona, izrazio nadu da će biti prostora da u sljedećim godinama budu povećani platni koeficijenti i zaposlenima u oblasti visokog obrazovanja koji nisu bili obuhvaćeni ovim aktom.

Potpredsjednik Vlade Anton Kasipović rekao je ranije, tokom poslaničke rasprave, da je donošenje zakona o povećanju plata u prosvjeti čekalo 21.000 zaposlenih u obrazovanju i kulturi.

Poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović rekao je da je problem ovdašnjeg visokog obrazovanja negativna selekcija kadrova.

"Ne traže se stručnost, znanje, obrazovanje, već poslušnost partiji i njenom lideru. Podržavam povećanje plata, ali džaba plate ako imate negativnu selekciju. Kvalitetni visokoškolci ne mogu gledati da ih niko ne primjećuje, dok oni loši napreduju. Cilj treba da bude da se cijene trud i rezultati", ocijenio je Vukanović.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Lažno Ime

29.01.2019 23:49

Bice povecanje za vladajucu strukturu... zaradili su!

ODGOVORITE
Name

Putnik

30.01.2019 07:19

Iz prazne ne puca. - Na osnovu čega povećavaju plate? 1)Povećana privredna aktivnost RS ili povećan prihod od priliva starnih investicija!? 2) Ili možda srezana primanja, troškovi i razni benifiti političarima i raznim funkcionerima. 3) Ili pak na uštrb budućih generacija - krediti od MMF pa neka vraća ko mora. Jadna li si državo naša i mi sa tobom.

Name

Budzetlija

30.01.2019 21:54

Mi koji smo zaposleni na budzetu, iskreno se nadamo i prizeljkujemo povecanje plate. Nadam se da ce vladajuci obezbijediti nove kredite i zaduzenja kojima ce to ostvariti, jer dok je zaduzenja bice i moje plate. Podrska predsjedniku Dodiku i njegovim najblizim saradnicima.

Name

Vukan

30.01.2019 05:44

Negativna selekcija po svim nivoima je potpuno prisutna i u MUP RS gdje napreduju samo oni koji imaju veze a najčešće su to oni koji imaju kupovne škole.

ODGOVORITE
Name

Austrija

30.01.2019 06:27

Da treba to ucinit al scime kadsu sve kase prazne a znase gdjesu otisle

ODGOVORITE
Name

Licemjeri

30.01.2019 06:40

U sledećim godinama? Pa ko dočeka neka pripoveda.Do tada će pobjeci odavde još mnogo kvalitetnih ljudi, pa se zapitajte kakvim ćete povećati platu. Bitno da je tebi sledećih godina zagarantovana preko 3500 km. Sram vas bilo.

ODGOVORITE
Name

re

30.01.2019 21:49

To je plan. Oni koji odu na zapad, redovno ce slati pare rodbini u RS, a time i ovom olosu na vlasti, njima to odgovara.

Name

Gacko

30.01.2019 06:44

Vukanović je zaslužio mandat i jedini ima petlju da kaže svakom u oči.Svaka čast.

ODGOVORITE
Name

Ljubo

30.01.2019 10:39

Previše prica o licnim stvarima ,pretjeruje bio mi je ok,Al vise nije dosadni su i on i Stanivukovic

Name

re Ljubo

30.01.2019 17:40

Kakve to privatne stvari priča Vukan? da ti nisi neki opštinski rukovodilac ili njihov srodnik, dok ti to smeta?Vidis, meni, prvi put od kad postoji RS, gledanje skupštine ima smisla. Sve mračne tunele naših politika su njih dvojica osvijetlili. PODIGLI SU MALOG COVJEKA IZ MRTVIH JER PRIČAJU O PROBLEMIMA MALOG COVJEKA, KOJI JE ODAVNO POROBLJEN I PODCIJENJEN. Nek im Bog vrati za ono što čine nama, običnim ljudima, što su postali VOX POPULI.

Name

PODRSKA

30.01.2019 10:13

Gospodine Vukanovicu, imas punu podrsku velikog broja gradjana za svoj konstruktivan rad kao narodni poslanik. Kritika svega onog sto je negativno, predlozi po raznim pitanjima kako unaprediti rad...je nesto sto bi trebalo da postane obrazac ponasanja za narodne poslanike, ukljucujuci i javnu podrsku svakoj inicijativi bez obzira da li dolazi od pozicije ili opozicije.

ODGOVORITE
Name

podrška

30.01.2019 17:46

Podrška Vukanoviću, koga prate i oni koji ga vole, ai oni drugi. Prvi put konkretna diskusija, a poštenje iznad svega. Isto mišljenje imam o političarima i bivše i sadašnje vlasti. Svi su isto loši. Ali Vukanović je duh naroda. Mladi čovjek, koji je danas atipičan, jer su se mladi prodali i predali. Pogledajte mlade SNSD a kako su stari, gdje im je snaga i diskusija. Utopili se u starce. Veliko poštovanje gospodinu Kasipovicu, koji se kulturno i elokventno juče obratio prosvjetnim radnicima. Čovjek zaslužuje poštovanje.

ODGOVORITE
Name

da vidimo

31.01.2019 09:39

hoće li se ministarka za prosvjetu danas oglasiti povodom smanjenja naknade za prevoz za prosvjetne radnike. Očekujem, čim se probudi da da izjavu. Na jednoj strani otimaju, a na drugoj povecavaju. Tako ste nam umanjili minuli rad, a onda dali neko povecanje ali manje nego sto ste uzeli. Sad ste obecali povecanje, a prethodno smanjili prevoz. Ne može nama nista dobro od vas doći.

ODGOVORITE