Арсенал је велики клуб: Емилијано, чекамо те!

Емилијано Сала сасвим извесно истрчао би у дресу Кардифа синоћ на "Емирејтс". Лондонски клуб уписао је његово име у програм надајући се велеобрту у потрази, која је настављена у међувремену.

Фудбал 30.01.2019 | 14:15
Арсенал је велики клуб: Емилијано, чекамо те!
Емилијано Сала сасвим извесно био би на терену стадиона "Емирејтс" у дресу Кардифа, да се на његовом лету ка Енглеској тог 21. јануара није догодио проблем.

Док потрага и даље траје за аргентинским фудбалером и пилотом авиона који је у тренутку прелета канала Ла Манш нестао са радара, Фудбалски клуб Арсенал одлучио је да уврсти име риваловог појачања у протокол одштампан пред утакмицу 24. кола Премијер лиге.

Тако се име Емилијано Сала нашло на списку фудбалера Кардифа, који су представљени у "програму" подељеном навијачима пред почетак утакмице у Лондону.

Авион у ком је Сала полетео прошлог понедељка из Нанта требало је да прелети енглеску престоницу и продужи све до Велса, где је његов долазак очекиван са нестрпљењем.

Према правилима, Кардиф је дужан да исплати обештећење француском прволигашу, али о томе нико неће размишљати када почне утакмица…

Надајући се велеобрту у потрази која је крајем прошле недеље настављена након што је у кампањи сакупљено потребних 300.000 фунти, у Арсеналу су прихватили иницијативу председника Кардифа, Кена Чуа, да на сваком од 60.260 седишта на "Емирејтсу" буде постављен жути картон.

То је боја цвета суноврат (латински: нарциссус), једног од велшких националних симбола, уједно и боја дресова француског Нанта.

"Саосећамо се са Нантом и његовим фудбалерима, они су свакако боље познавали Емилијана од нас", рекао је Чу, који је дан пре Салиног полетања ка Британији договорио са Французима трансфер вредан 15 милиона фунти.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар