Arsenal je veliki klub: Emilijano, čekamo te!

Emilijano Sala sasvim izvesno istrčao bi u dresu Kardifa sinoć na "Emirejts". Londonski klub upisao je njegovo ime u program nadajući se veleobrtu u potrazi, koja je nastavljena u međuvremenu.

Fudbal 30.01.2019 | 14:15
Arsenal je veliki klub: Emilijano, čekamo te!
Emilijano Sala sasvim izvesno bio bi na terenu stadiona "Emirejts" u dresu Kardifa, da se na njegovom letu ka Engleskoj tog 21. januara nije dogodio problem.

Dok potraga i dalje traje za argentinskim fudbalerom i pilotom aviona koji je u trenutku preleta kanala La Manš nestao sa radara, Fudbalski klub Arsenal odlučio je da uvrsti ime rivalovog pojačanja u protokol odštampan pred utakmicu 24. kola Premijer lige.

Tako se ime Emilijano Sala našlo na spisku fudbalera Kardifa, koji su predstavljeni u "programu" podeljenom navijačima pred početak utakmice u Londonu.

Avion u kom je Sala poleteo prošlog ponedeljka iz Nanta trebalo je da preleti englesku prestonicu i produži sve do Velsa, gde je njegov dolazak očekivan sa nestrpljenjem.

Prema pravilima, Kardif je dužan da isplati obeštećenje francuskom prvoligašu, ali o tome niko neće razmišljati kada počne utakmica…

Nadajući se veleobrtu u potrazi koja je krajem prošle nedelje nastavljena nakon što je u kampanji sakupljeno potrebnih 300.000 funti, u Arsenalu su prihvatili inicijativu predsednika Kardifa, Kena Čua, da na svakom od 60.260 sedišta na "Emirejtsu" bude postavljen žuti karton.

To je boja cveta sunovrat (latinski: narcissus), jednog od velških nacionalnih simbola, ujedno i boja dresova francuskog Nanta.

"Saosećamo se sa Nantom i njegovim fudbalerima, oni su svakako bolje poznavali Emilijana od nas", rekao je Ču, koji je dan pre Salinog poletanja ka Britaniji dogovorio sa Francuzima transfer vredan 15 miliona funti.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar