Тринкијери: Тад би се сви смијали, сад се ја смијем!

Тренер Партизана, Андреа Тринкијери, рекао је да ће утакмица против Ритаса бити велика за његове кошаркаше.  Тринкијери пред Ритас: Ко каже да морамо? "Моји играчи у среду имају само једну обавезу - да се 'мушки' супротставе противнику", изјавио је Партизанов тренер пред меч против Ритаса.

Кошарка 30.01.2019 | 12:15
Тринкијери: Тад би се сви смијали, сад се ја смијем!
Он је додао и да се његово мишљење о њима неће променити без обзира на исход, уз речи да притисак не постоји.

"Тражићу да играју мушку, тврду, чврсту кошарку, да буде још лакше нашим навијачима да имамо огромну подршку. Ово је за нас велика утакмица јер смо са радом све бољи и бољи, и имаћемо 'биг најт'", рекао је Тринкијери новинарима у Београду.

Партизан ће у среду дочекати Лијетувос ритас у петом колу Топ16 фазе Еврокупа.

"Причамо о утакмици која можда може да нам да пласман међу осам у Еврокупу. Дошао сам у Београд 1. новембра, у Италији је то Дан мртвих. Да сам некога тада питао хоћемо ли играти за Топ8, сви би се смејали. Ја се сада смејем, јер не играмо за Топ8, већ да научимо нешто. Ако не знаш да пливаш, скочи у воду и пливај. Ово су такве утакмице. Ово је велика, велика, велика шанса да се игра озбиљна кошарка. Не знам да ли ћемо успети, али се моје мишљење о играчима неће променити, биће исто. Утакмица ништа неће одлучити. Имали смо среће, нешто смо добро направили и ова утакмица може добро да донесе, али не мени, него навијачима", казао је Тринкијери.

Истакао је да притисак не постоји.

"Полако, чврсто. Притисак? Имамо притисак да преживимо на тренингу, ништа друго. Мој тренинг је тежи него утакмица. То је притисак", додао је.

Похвално је говорио о Ритасу.

"Знамо колико је то добра екипа. Литванија и Србија, кошаркашке земље. Они су други у својој држави, озбиљан противник. Они имају велики понос, играће тврдо, а ми морамо још тврђе", казао је Тринкијери.

Италијански тренер је навео да је Партизан у поразу од литванске екипе у првој утакмици играо добро.

"Веома добро смо играли. Нисмо погађали шутеве које смо могли у последња два минута. Очекујем сада другачију утакмицу. Друга рунда Еврокупа, игра се шест утакмица, а изгледа као да се игра шест месеци. Потпуно смо другачија екипа после недељу дана", рекао је Тринкијери.

Није желео да да поруку навијачима Партизана.

"Не волим, нисам фудбалер, не дајем поруке. Ја сам само поносан тренер овог клуба, ове институције. Сваким даном све више поносан. Они знају колико су битни, ми знамо, сви знамо", рекао је Тринкијери.

Партизан спреман улази у завршницу борбе за пролаз из Топ 16 фазе Еврокупа, али не жели да у том финишу носи додатни притисак на леђима.

Андреа Тринкијери, шеф струке црно-белих, највише је говорио о томе уочи меча против Ритаса у "Пиониру", заказаном за среду у 20 часова.

Италијан је послао поруку да његови играчи имају основну обавезу да дају све од себе и да им није задатак ни план да размишљају о томе колико су близу пласману.

"Видим да се у једном делу кошаркашке јавности створила слика како Партизан сутра мора да добије Ритас, као да није реч о екипи која је по квалитету друга у јединој европској земљи која уз Србију за себе може да каже да је кошаркашка", нагласио је Тринкијери у уторак, уочи последњег вечерњег тренинга свог тима пред тај меч.

"Није ствар у томе да се ствара непотребан додатни притисак на играче, јер ови момци самом чињеницом да играју у Партизану имају навику да се носе са тензијом да на сваком тренингу, камоли утакмици, морају да се изборе са притиском да пруже највише што могу и напредују. Њихова једина обавеза је да на терену дају све од себе, да се мушки супроставе противнику", додао је он.

У жељи да објасни ситуацију из свог и играчког угла, Тринкијери је рекао да пласман у нокаут фазу није апсолутни императив црно-белих. Према његовим речима, подједнако су важни и мечеви АБА лиге.

"Наравно сви ми желимо да победимо, да дођемо до прилике да играмо за пролаз у четвртфинале, али уколико не успемо неће бити смак света. Знам да ће неко од оних којима није Партизан у срцу, рећи како је ово стварање алибија, али нас не занима ко шта прича, већ да остваримо циљ који смо себи поставили. Нама је утакмица са Ритасом само једна у низу изузетно важних на путу до тога да једног дана Партизан поново буде у европској елити. Једнако важан као и претходне са Монаком и Мегом, као и оне које следе против Албе, Цибоне, Будућности, Звезде…Да бисмо циљ остварили, изузетно нам је важна подршка коју имамо са трибина све ово време. Уверен сам да заједно са навијачима можемо да остваримо оно што сви желимо", истакао је Партизанов тренер.

Утакмица ће се играти у среду од 20.00 у дворани "Александар Николић" у Београду.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар