Trinkijeri: Tad bi se svi smijali, sad se ja smijem!

Trener Partizana, Andrea Trinkijeri, rekao je da će utakmica protiv Ritasa biti velika za njegove košarkaše.  Trinkijeri pred Ritas: Ko kaže da moramo? "Moji igrači u sredu imaju samo jednu obavezu - da se 'muški' suprotstave protivniku", izjavio je Partizanov trener pred meč protiv Ritasa.

Košarka 30.01.2019 | 12:15
Trinkijeri: Tad bi se svi smijali, sad se ja smijem!
On je dodao i da se njegovo mišljenje o njima neće promeniti bez obzira na ishod, uz reči da pritisak ne postoji.

"Tražiću da igraju mušku, tvrdu, čvrstu košarku, da bude još lakše našim navijačima da imamo ogromnu podršku. Ovo je za nas velika utakmica jer smo sa radom sve bolji i bolji, i imaćemo 'big najt'", rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradu.

Partizan će u sredu dočekati Lijetuvos ritas u petom kolu Top16 faze Evrokupa.

"Pričamo o utakmici koja možda može da nam da plasman među osam u Evrokupu. Došao sam u Beograd 1. novembra, u Italiji je to Dan mrtvih. Da sam nekoga tada pitao hoćemo li igrati za Top8, svi bi se smejali. Ja se sada smejem, jer ne igramo za Top8, već da naučimo nešto. Ako ne znaš da plivaš, skoči u vodu i plivaj. Ovo su takve utakmice. Ovo je velika, velika, velika šansa da se igra ozbiljna košarka. Ne znam da li ćemo uspeti, ali se moje mišljenje o igračima neće promeniti, biće isto. Utakmica ništa neće odlučiti. Imali smo sreće, nešto smo dobro napravili i ova utakmica može dobro da donese, ali ne meni, nego navijačima", kazao je Trinkijeri.

Istakao je da pritisak ne postoji.

"Polako, čvrsto. Pritisak? Imamo pritisak da preživimo na treningu, ništa drugo. Moj trening je teži nego utakmica. To je pritisak", dodao je.

Pohvalno je govorio o Ritasu.

"Znamo koliko je to dobra ekipa. Litvanija i Srbija, košarkaške zemlje. Oni su drugi u svojoj državi, ozbiljan protivnik. Oni imaju veliki ponos, igraće tvrdo, a mi moramo još tvrđe", kazao je Trinkijeri.

Italijanski trener je naveo da je Partizan u porazu od litvanske ekipe u prvoj utakmici igrao dobro.

"Veoma dobro smo igrali. Nismo pogađali šuteve koje smo mogli u poslednja dva minuta. Očekujem sada drugačiju utakmicu. Druga runda Evrokupa, igra se šest utakmica, a izgleda kao da se igra šest meseci. Potpuno smo drugačija ekipa posle nedelju dana", rekao je Trinkijeri.

Nije želeo da da poruku navijačima Partizana.

"Ne volim, nisam fudbaler, ne dajem poruke. Ja sam samo ponosan trener ovog kluba, ove institucije. Svakim danom sve više ponosan. Oni znaju koliko su bitni, mi znamo, svi znamo", rekao je Trinkijeri.

Partizan spreman ulazi u završnicu borbe za prolaz iz Top 16 faze Evrokupa, ali ne želi da u tom finišu nosi dodatni pritisak na leđima.

Andrea Trinkijeri, šef struke crno-belih, najviše je govorio o tome uoči meča protiv Ritasa u "Pioniru", zakazanom za sredu u 20 časova.

Italijan je poslao poruku da njegovi igrači imaju osnovnu obavezu da daju sve od sebe i da im nije zadatak ni plan da razmišljaju o tome koliko su blizu plasmanu.

"Vidim da se u jednom delu košarkaške javnosti stvorila slika kako Partizan sutra mora da dobije Ritas, kao da nije reč o ekipi koja je po kvalitetu druga u jedinoj evropskoj zemlji koja uz Srbiju za sebe može da kaže da je košarkaška", naglasio je Trinkijeri u utorak, uoči poslednjeg večernjeg treninga svog tima pred taj meč.

"Nije stvar u tome da se stvara nepotreban dodatni pritisak na igrače, jer ovi momci samom činjenicom da igraju u Partizanu imaju naviku da se nose sa tenzijom da na svakom treningu, kamoli utakmici, moraju da se izbore sa pritiskom da pruže najviše što mogu i napreduju. Njihova jedina obaveza je da na terenu daju sve od sebe, da se muški suprostave protivniku", dodao je on.

U želji da objasni situaciju iz svog i igračkog ugla, Trinkijeri je rekao da plasman u nokaut fazu nije apsolutni imperativ crno-belih. Prema njegovim rečima, podjednako su važni i mečevi ABA lige.

"Naravno svi mi želimo da pobedimo, da dođemo do prilike da igramo za prolaz u četvrtfinale, ali ukoliko ne uspemo neće biti smak sveta. Znam da će neko od onih kojima nije Partizan u srcu, reći kako je ovo stvaranje alibija, ali nas ne zanima ko šta priča, već da ostvarimo cilj koji smo sebi postavili. Nama je utakmica sa Ritasom samo jedna u nizu izuzetno važnih na putu do toga da jednog dana Partizan ponovo bude u evropskoj eliti. Jednako važan kao i prethodne sa Monakom i Megom, kao i one koje slede protiv Albe, Cibone, Budućnosti, Zvezde…Da bismo cilj ostvarili, izuzetno nam je važna podrška koju imamo sa tribina sve ovo vreme. Uveren sam da zajedno sa navijačima možemo da ostvarimo ono što svi želimo", istakao je Partizanov trener.

Utakmica će se igrati u sredu od 20.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar