Оде Фелаини у Шандонг, плата 13.000.000 евра!

Јунајтед ће добро зарадити!

Фудбал 30.01.2019 | 11:45
Оде Фелаини у Шандонг, плата 13.000.000 евра!
Целог дана Острвом струје информације о одласку Маруана Фелаинија из Манчестер јунајтеда због позива из Кине, али се име клуба држало у тајности. Белгијанац је данас у време ручка стигао са својим агентом у Јунајтедов тренинг центар како би договорио услове излазног трансфера, а док су тамошњи новинари чепркали на све стране како би извукли име купца, право са Далеког истока стигла је информација - Шандонг Луненг доводи Маруана Фелаинија!

Трећепласирани тим Суперлиге из прошле сезоне намерава озбиљно да се појача пред старт нове такмичарске године и Грацијану Пелеу обезбеди адекватну подршку, а како се може чути на Острву - Фелаинија само још потпис дели од краја авантуре у Јунајтеду која је трајала пет и по година. 

Према сазнањима острвских медија, Фелаинија чека озбиљна плата – 13.000.000 евра после пореских одбитака за трогодишњи уговор. Дакле, нешто више од 4.300.000 евра по сезони. Манчестер јунајтед ће на крају вероватно добити мање новца од планираног. Подсетимо, Ђаволи су поставили цену на 18.000.000 евра, али ће за Фелаинија добити „тек“ упола мање новца.

Шандонг је у Манчестер послао делегацију која је пред првог оперативца Јунајтеда Еда Вудворда изнела конкретну и детаљну понуду. Она ће, по свему судећи, бити прихваћена. Међутим, ни једна, ни друга страна не морају да журе, пошто у Кини прелазни рок траје до 28. фебурара.

Фелаини је, наводно, озбиљно заинтересован за одлазак у Кину, а добио је амин и од тренера Оле Гунара Солскјера. Белгијанац је годинама уназад на радару кинеских богаташа, првенствено Гуангџоу Еверграндеа, али до сарадње никада није дошло.

Маруан Фелаини је у Јунајтед стигао недуго по доласку првог наследника сер Алекса Фергусона, Дејвида Мојеса. Тада је операција била вредна 30.000.000 евра. Дуго се мучио са формом, али је по доласкуЖозеа Муриња оживео каријеру. Подсетимо, Мурињо је дуго форсирао Фелаинија да потпише нови, двогодишњи уговор вредан 160.000 евра седмично, иако је у једном тренутку био на излазним вратима.

Тренутно је повређен и не може да се стави на располагање Солскјеру. Додуше, на његовој позицији су још Матић, Погба, Ерера, Фред и Мектоминеј, тако да није било много узбуђења због тога.

Време је за ново поглавље у Фелаинијевој каријери.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар