Ode Felaini u Šandong, plata 13.000.000 evra!

Junajted će dobro zaraditi!

Fudbal 30.01.2019 | 11:45
Ode Felaini u Šandong, plata 13.000.000 evra!
Celog dana Ostrvom struje informacije o odlasku Maruana Felainija iz Mančester junajteda zbog poziva iz Kine, ali se ime kluba držalo u tajnosti. Belgijanac je danas u vreme ručka stigao sa svojim agentom u Junajtedov trening centar kako bi dogovorio uslove izlaznog transfera, a dok su tamošnji novinari čeprkali na sve strane kako bi izvukli ime kupca, pravo sa Dalekog istoka stigla je informacija - Šandong Luneng dovodi Maruana Felainija!

Trećeplasirani tim Superlige iz prošle sezone namerava ozbiljno da se pojača pred start nove takmičarske godine i Gracijanu Peleu obezbedi adekvatnu podršku, a kako se može čuti na Ostrvu - Felainija samo još potpis deli od kraja avanture u Junajtedu koja je trajala pet i po godina. 

Prema saznanjima ostrvskih medija, Felainija čeka ozbiljna plata – 13.000.000 evra posle poreskih odbitaka za trogodišnji ugovor. Dakle, nešto više od 4.300.000 evra po sezoni. Mančester junajted će na kraju verovatno dobiti manje novca od planiranog. Podsetimo, Đavoli su postavili cenu na 18.000.000 evra, ali će za Felainija dobiti „tek“ upola manje novca.

Šandong je u Mančester poslao delegaciju koja je pred prvog operativca Junajteda Eda Vudvorda iznela konkretnu i detaljnu ponudu. Ona će, po svemu sudeći, biti prihvaćena. Međutim, ni jedna, ni druga strana ne moraju da žure, pošto u Kini prelazni rok traje do 28. feburara.

Felaini je, navodno, ozbiljno zainteresovan za odlazak u Kinu, a dobio je amin i od trenera Ole Gunara Solskjera. Belgijanac je godinama unazad na radaru kineskih bogataša, prvenstveno Guangdžou Evergrandea, ali do saradnje nikada nije došlo.

Maruan Felaini je u Junajted stigao nedugo po dolasku prvog naslednika ser Aleksa Fergusona, Dejvida Mojesa. Tada je operacija bila vredna 30.000.000 evra. Dugo se mučio sa formom, ali je po dolaskuŽozea Murinja oživeo karijeru. Podsetimo, Murinjo je dugo forsirao Felainija da potpiše novi, dvogodišnji ugovor vredan 160.000 evra sedmično, iako je u jednom trenutku bio na izlaznim vratima.

Trenutno je povređen i ne može da se stavi na raspolaganje Solskjeru. Doduše, na njegovoj poziciji su još Matić, Pogba, Erera, Fred i Mektominej, tako da nije bilo mnogo uzbuđenja zbog toga.

Vreme je za novo poglavlje u Felainijevoj karijeri.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar