Марко Јовичић отишао да се бори за титулу - на Малту!

Голман Партизана сели се на Малту! Марко Јовичић убудуће на голу Хибернијанса.  Позајмица до краја сезоне. . .

Фудбал 30.01.2019 | 10:15
Марко Јовичић отишао да се бори за титулу - на Малту!
Помало изненађујућа била је одлука тренера Партизана Зорана Мирковића да се име Марка Јовичића не нађе на списку путника за Анталију.

Објашњење од челника клуба уследило је одмах: "Марко је остао у Београду јер га наредних дана чека трансфер".

Најава да ће Јовичић напустити Партизан обистинила се неколико дана касније, када је обнародовано да ће млади голман каријеру наставити у Хибернијансу са Малте.

Јовичић ће у фебруару напунити 24 године. Каријеру је почео у Партизану, а неко време провео је на позајмици у Жаркову.

У клубу из Хумске је повремено добијао шансу. Највећу минутажу имао је код тренера Мирослава Ђукића, када је 11 пута бранио гол црно-белих на такмичарским утакмицама, укључујући оба полуфинална меча националног Купа против Чукаричког (2:4, 2:0).

Попут Партизанове експедиције, која се налази на Медитерану, стиже у Средоземље и Марко Јовичић. Уз напомену да ће, за разлику од црно-белих, у овом делу света остати знатно дуже, пошто је договорио позајмицу на Малту, прецизније у Хибернијанс.

Голман тима из Хумске 1 и колидер на табели малтешког првенства договорили су услове сарадње до краја сезоне. Реч је о позајмици после које ће се 24-годишњи чувар мреже вратити у Београд и покушати да се избори за повољнији статус, с обзиром да је за Парни ваљак везан уговором до јуна 2020. За разлику од претходне сезоне, кад је бранио на 15 утакмица, Јовичић у актуелној није добио шансу под командомЗорана Мирковића, а да није у плановима стручног штаба постало је јасно кад се није нашао на списку путника за припреме у Анталији. Помињало се најпре да би могао чак у Африку, али кад је ситгао позив са Малте, одлучио је да га прихвати.

Иначе, Хибернијанс после 15 кола дели прво место са Валетом са 34 бода и имаће прилику да се бори за наслов првака. Што је шанса коју Јовичић у Партизану, с обзиром на заостатак у односу на Црвеном звездом, тешко да ће имати ове сезоне.

Партизанов тренер голмана Немања Јовшић у овом тренутку на располагању има Филипа Кљајића, талентованог Александра Поповића, као и искусног Владимира Стојковића, који се упркос повреди пете на контролном мечу са Слованом, данас несметано тренирао.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар