Marko Jovičić otišao da se bori za titulu - na Maltu!

Golman Partizana seli se na Maltu! Marko Jovičić ubuduće na golu Hibernijansa.  Pozajmica do kraja sezone. . .

Fudbal 30.01.2019 | 10:15
Marko Jovičić otišao da se bori za titulu - na Maltu!
Pomalo iznenađujuća bila je odluka trenera Partizana Zorana Mirkovića da se ime Marka Jovičića ne nađe na spisku putnika za Antaliju.

Objašnjenje od čelnika kluba usledilo je odmah: "Marko je ostao u Beogradu jer ga narednih dana čeka transfer".

Najava da će Jovičić napustiti Partizan obistinila se nekoliko dana kasnije, kada je obnarodovano da će mladi golman karijeru nastaviti u Hibernijansu sa Malte.

Jovičić će u februaru napuniti 24 godine. Karijeru je počeo u Partizanu, a neko vreme proveo je na pozajmici u Žarkovu.

U klubu iz Humske je povremeno dobijao šansu. Najveću minutažu imao je kod trenera Miroslava Đukića, kada je 11 puta branio gol crno-belih na takmičarskim utakmicama, uključujući oba polufinalna meča nacionalnog Kupa protiv Čukaričkog (2:4, 2:0).

Poput Partizanove ekspedicije, koja se nalazi na Mediteranu, stiže u Sredozemlje i Marko Jovičić. Uz napomenu da će, za razliku od crno-belih, u ovom delu sveta ostati znatno duže, pošto je dogovorio pozajmicu na Maltu, preciznije u Hibernijans.

Golman tima iz Humske 1 i kolider na tabeli malteškog prvenstva dogovorili su uslove saradnje do kraja sezone. Reč je o pozajmici posle koje će se 24-godišnji čuvar mreže vratiti u Beograd i pokušati da se izbori za povoljniji status, s obzirom da je za Parni valjak vezan ugovorom do juna 2020. Za razliku od prethodne sezone, kad je branio na 15 utakmica, Jovičić u aktuelnoj nije dobio šansu pod komandomZorana Mirkovića, a da nije u planovima stručnog štaba postalo je jasno kad se nije našao na spisku putnika za pripreme u Antaliji. Pominjalo se najpre da bi mogao čak u Afriku, ali kad je sitgao poziv sa Malte, odlučio je da ga prihvati.

Inače, Hibernijans posle 15 kola deli prvo mesto sa Valetom sa 34 boda i imaće priliku da se bori za naslov prvaka. Što je šansa koju Jovičić u Partizanu, s obzirom na zaostatak u odnosu na Crvenom zvezdom, teško da će imati ove sezone.

Partizanov trener golmana Nemanja Jovšić u ovom trenutku na raspolaganju ima Filipa Kljajića, talentovanog Aleksandra Popovića, kao i iskusnog Vladimira Stojkovića, koji se uprkos povredi pete na kontrolnom meču sa Slovanom, danas nesmetano trenirao.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar