Бивши Звездаш пјевао и поручио: Партизан је највећи!

Нови фудбалер Партизана, придошлица из Црвене звезде, морао је да прође уобичајену "иницијацију". После првог тренинга изјавио: "Партизан је највећи клуб".

Фудбал 30.01.2019 | 13:00
Бивши Звездаш пјевао и поручио: Партизан је највећи!
Млади фудбалер Радивој Босић направио је један од трансфера о којима се највише прича ове зиме. Прешао је из омладинског погона Црвене звезде у Партизан и одмах се прикључио припремама првог тима црно-белих у Анталији.

Како је то већ уобичајено у ФК Партизан, сваки нови играч треба да отпева песму, по сопственом избору, пред саиграчима. Он је изабрао песму Пеђе Меденице "Дођеш ми у сан". 

Реално, било је и лошијих певача од Босића...

Босић је данас у Анталији имао први тренинг са новим саиграчима и пун утисака новинарима је потом рекао да је остварио дечачки сан.

"Пет година сам био у Звезди, указала ми се прилика да пређем у Партизан, а људи који су са мном одрастали знају да сам од малена навијач црно-белих. Кад је понуда стигла, лако сам је прихватио. Прво се посаветовао са породицом, а касније сам дефинитивно ја пресекао", каже Босић, који се захвалио управи на поверењу, а саиграчима на добродошлици.

Упитан како су у Црвеној звезди дочекали и прихватили вест да прелази у редове највећег ривала, одКако су прихватили у Звезди?

"Био је мало већи притисак, али на мени је да играм фудбал, не да размишљам о стварима ван терена. НИје лако за Звезду било да прихвати да неког играча одгаја пет година, а он заврши у Партизану", одговорио је.

Тај прелазак у Партизан је нешто о чему се много прича. 

"Поседујем доказе да сам партизановац, фотографије са шалом и капом Партизана. У професионалном спорту емоције морају да се контролишу, задесило се да сам отишао у Звезду, али на крају сам завршио овде", рекао је Босић, који је новинарима поделио фотографију из дечачких дана са капом и шалом Партизана, уз констатацију:

"Партизан је највећи клуб у Србији".

Каже да би својом првом сезоном у Суперлиги био задовољан ако би дебитовао и да, наравно, заигра у "вечитом дербију".

"Сваком играчу је сан да буде актер највеће утакмице у Србији. Волео бих да будем његов део, међутим, нисам прошао базични део припремног периода".

У Партизану је задужио број 45.

"По узору на Александра Митровића! Њега баш ценим као играча", објаснио је.

На питање да ли се плаши, одговара спремно: "Не".

"Да се плашим не бих донео овакву одлуку. НИје било личних претњи, мало само на друштвеним мрежама, али то је ок. Терен је мерило. Не желим унапред да причам о играма. Пресудило је да пређем то што сам партизановац од малена", додаје.

Да ли овде очекује више прилика него у Звезди?

"Ако ми је управа указала поверење и довела на припреме првог тима, онда... На шефу је да одлучи. На мени је да се борим, да пружам 100 одсто, а карактеристике су брзина и техника вођења лопте. На мени је да искористим шансу", каже млади Босић.

Један од његових најбољих другова је Страхиња Павловић, који га је срдачно дочекао у Партизану.

"Знамо се дуго, прихватили су ме. Врло добро знају и док сам био у Звезди нисам се устручавао да се дружим са њима. Цимер сам са Армином Ђерлеком, а у адаптацији су ми много помогли Светозар Марковић и Златан Шеховић, са којима сам добар пријатељ из млађих репрезентативних селекција".

Коментари / 0

Оставите коментар