Bivši Zvezdaš pjevao i poručio: Partizan je najveći!

Novi fudbaler Partizana, pridošlica iz Crvene zvezde, morao je da prođe uobičajenu "inicijaciju". Posle prvog treninga izjavio: "Partizan je najveći klub".

Fudbal 30.01.2019 | 13:00
Bivši Zvezdaš pjevao i poručio: Partizan je najveći!
Mladi fudbaler Radivoj Bosić napravio je jedan od transfera o kojima se najviše priča ove zime. Prešao je iz omladinskog pogona Crvene zvezde u Partizan i odmah se priključio pripremama prvog tima crno-belih u Antaliji.

Kako je to već uobičajeno u FK Partizan, svaki novi igrač treba da otpeva pesmu, po sopstvenom izboru, pred saigračima. On je izabrao pesmu Peđe Medenice "Dođeš mi u san". 

Realno, bilo je i lošijih pevača od Bosića...

Bosić je danas u Antaliji imao prvi trening sa novim saigračima i pun utisaka novinarima je potom rekao da je ostvario dečački san.

"Pet godina sam bio u Zvezdi, ukazala mi se prilika da pređem u Partizan, a ljudi koji su sa mnom odrastali znaju da sam od malena navijač crno-belih. Kad je ponuda stigla, lako sam je prihvatio. Prvo se posavetovao sa porodicom, a kasnije sam definitivno ja presekao", kaže Bosić, koji se zahvalio upravi na poverenju, a saigračima na dobrodošlici.

Upitan kako su u Crvenoj zvezdi dočekali i prihvatili vest da prelazi u redove najvećeg rivala, odKako su prihvatili u Zvezdi?

"Bio je malo veći pritisak, ali na meni je da igram fudbal, ne da razmišljam o stvarima van terena. NIje lako za Zvezdu bilo da prihvati da nekog igrača odgaja pet godina, a on završi u Partizanu", odgovorio je.

Taj prelazak u Partizan je nešto o čemu se mnogo priča. 

"Posedujem dokaze da sam partizanovac, fotografije sa šalom i kapom Partizana. U profesionalnom sportu emocije moraju da se kontrolišu, zadesilo se da sam otišao u Zvezdu, ali na kraju sam završio ovde", rekao je Bosić, koji je novinarima podelio fotografiju iz dečačkih dana sa kapom i šalom Partizana, uz konstataciju:

"Partizan je najveći klub u Srbiji".

Kaže da bi svojom prvom sezonom u Superligi bio zadovoljan ako bi debitovao i da, naravno, zaigra u "večitom derbiju".

"Svakom igraču je san da bude akter najveće utakmice u Srbiji. Voleo bih da budem njegov deo, međutim, nisam prošao bazični deo pripremnog perioda".

U Partizanu je zadužio broj 45.

"Po uzoru na Aleksandra Mitrovića! Njega baš cenim kao igrača", objasnio je.

Na pitanje da li se plaši, odgovara spremno: "Ne".

"Da se plašim ne bih doneo ovakvu odluku. NIje bilo ličnih pretnji, malo samo na društvenim mrežama, ali to je ok. Teren je merilo. Ne želim unapred da pričam o igrama. Presudilo je da pređem to što sam partizanovac od malena", dodaje.

Da li ovde očekuje više prilika nego u Zvezdi?

"Ako mi je uprava ukazala poverenje i dovela na pripreme prvog tima, onda... Na šefu je da odluči. Na meni je da se borim, da pružam 100 odsto, a karakteristike su brzina i tehnika vođenja lopte. Na meni je da iskoristim šansu", kaže mladi Bosić.

Jedan od njegovih najboljih drugova je Strahinja Pavlović, koji ga je srdačno dočekao u Partizanu.

"Znamo se dugo, prihvatili su me. Vrlo dobro znaju i dok sam bio u Zvezdi nisam se ustručavao da se družim sa njima. Cimer sam sa Arminom Đerlekom, a u adaptaciji su mi mnogo pomogli Svetozar Marković i Zlatan Šehović, sa kojima sam dobar prijatelj iz mlađih reprezentativnih selekcija".

Komentari / 0

Ostavite komentar