Конкретна помоћ за нове одбојкашке клубове у РС!

Одбојкашки савез Републике Српске готово 20 година проводи акцију „Формирајмо одбојкашки клуб“, а од тог времена пружена је подршка формирању 30 клубова од којих је већина успјела да обезбиједи контитнуитет рада.

Остали спортови 30.01.2019 | 15:30
Конкретна помоћ за нове одбојкашке клубове у РС!
У посљедње четири године,акценат је сатвљен на мушке клубове, нагласио је предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић.

"Имајући у виду да је у значајној мјери опао интерес за мушку одбојку па се сваком новоформираном мушком одбојкашком клубу у општини или граду у коме не постоји пружају различити видови подршке. Након формирања тим клубовима се додјељује десет одбојкашких лопти за тренинг, једна одбојкашка мрежа и уплаћује 300,00 КМ на име трошкова таксе приликом регистрације. Новоформирани мушки одбојкашки клуб ослобађа се у цјелости чланарине у првој години након регистрације и котизације за такмичење за двије такмичарске године", рекао је Поповић.

Удружење одбојкашких судија ОС РС укључило се у ову акцију дајући подршку за полагање судијског испита у оним срединама у којима се формира клуб, суђењу појединих утакмица у првој такмичарској сезони без наплате таксе. Слична подршка се даје формирању и женских одбојкашких клубова у општинама и градовима у којима нису до сада формирани.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар