Konkretna pomoć za nove odbojkaške klubove u RS!

Odbojkaški savez Republike Srpske gotovo 20 godina provodi akciju „Formirajmo odbojkaški klub“, a od tog vremena pružena je podrška formiranju 30 klubova od kojih je većina uspjela da obezbijedi kontitnuitet rada.

Ostali sportovi 30.01.2019 | 15:30
Konkretna pomoć za nove odbojkaške klubove u RS!
U posljednje četiri godine,akcenat je satvljen na muške klubove, naglasio je predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović.

"Imajući u vidu da je u značajnoj mjeri opao interes za mušku odbojku pa se svakom novoformiranom muškom odbojkaškom klubu u opštini ili gradu u kome ne postoji pružaju različiti vidovi podrške. Nakon formiranja tim klubovima se dodjeljuje deset odbojkaških lopti za trening, jedna odbojkaška mreža i uplaćuje 300,00 KM na ime troškova takse prilikom registracije. Novoformirani muški odbojkaški klub oslobađa se u cjelosti članarine u prvoj godini nakon registracije i kotizacije za takmičenje za dvije takmičarske godine", rekao je Popović.

Udruženje odbojkaških sudija OS RS uključilo se u ovu akciju dajući podršku za polaganje sudijskog ispita u onim sredinama u kojima se formira klub, suđenju pojedinih utakmica u prvoj takmičarskoj sezoni bez naplate takse. Slična podrška se daje formiranju i ženskih odbojkaških klubova u opštinama i gradovima u kojima nisu do sada formirani.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar