Дивац спрема "бомбу" - Кингси желе Гасола!

Амерички кошаркашки тим Сакраменто Кингси заинтересовани су за центра Мемфиса, шпанског репрезентативца Марка Гасола.

Кошарка 30.01.2019 | 11:30
Дивац спрема "бомбу" - Кингси желе Гасола!
Како су амерички медији раније пренели Мемфис је спреман да трејдује и Гасола и Мајка Конлија, а изгледа да је Сакраменто најзбољнији кандидат за потпис шпанског центра.

Како пише реномирани ТхеРингер, Владе Дивац, генерални менаџер Кингса, већ је у контакту са челницима Мемфиса око преласка 33-годишњег центра у Сакраменто. Поред њих за услуге Гасола заинтересовани су и Детроит Пистонси.

Како се наводи, Мемфис има један услов који им је кључан, а то је да екипа у коју пошаљу Гасола прихвати и уговор Чендлера Парсонса, који је у претходне три сезоне одиграо непуну једну, а у овој и наредној сезони инкасираће по 25 милиона долара.

Парсонса су задесиле бројне повреде у каријери, али је тренутно опорављен и спреман да се врати такмичарском ритму, само не у Мемфису. Ипак, не постоји пуно тимова, ако иједан, који желе његов уговор.

Кингси би трејдовом за Гасола вероватно раскрстили са Вилијем Коли-Стајном, или путем трејда или током лета када он може да постане слободан агент.

Што се шпанског центра тиче, он ове сезоне има просек од 15,4 поена, 8,7 скокова и 4,7 асистенција за 33 минута по утакмици. Додатан "плус" за Кингсе је тај што је њихов тренер Дејв Јејгер у Мемфису провео седам година радећи са Гасолом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар