Divac sprema "bombu" - Kingsi žele Gasola!

Američki košarkaški tim Sakramento Kingsi zainteresovani su za centra Memfisa, španskog reprezentativca Marka Gasola.

Košarka 30.01.2019 | 11:30
Divac sprema "bombu" - Kingsi žele Gasola!
Kako su američki mediji ranije preneli Memfis je spreman da trejduje i Gasola i Majka Konlija, a izgleda da je Sakramento najzboljniji kandidat za potpis španskog centra.

Kako piše renomirani TheRinger, Vlade Divac, generalni menadžer Kingsa, već je u kontaktu sa čelnicima Memfisa oko prelaska 33-godišnjeg centra u Sakramento. Pored njih za usluge Gasola zainteresovani su i Detroit Pistonsi.

Kako se navodi, Memfis ima jedan uslov koji im je ključan, a to je da ekipa u koju pošalju Gasola prihvati i ugovor Čendlera Parsonsa, koji je u prethodne tri sezone odigrao nepunu jednu, a u ovoj i narednoj sezoni inkasiraće po 25 miliona dolara.

Parsonsa su zadesile brojne povrede u karijeri, ali je trenutno oporavljen i spreman da se vrati takmičarskom ritmu, samo ne u Memfisu. Ipak, ne postoji puno timova, ako ijedan, koji žele njegov ugovor.

Kingsi bi trejdovom za Gasola verovatno raskrstili sa Vilijem Koli-Stajnom, ili putem trejda ili tokom leta kada on može da postane slobodan agent.

Što se španskog centra tiče, on ove sezone ima prosek od 15,4 poena, 8,7 skokova i 4,7 asistencija za 33 minuta po utakmici. Dodatan "plus" za Kingse je taj što je njihov trener Dejv Jejger u Memfisu proveo sedam godina radeći sa Gasolom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar