Лејкерси добили јасан знак: Дејвис је рекао "НЕ"!

Један од најбољих центара НБА лиге решен је да на лето промени екипу. А, први фаворит у трци за његов потпис је већ познат.

Кошарка 30.01.2019 | 09:30
Лејкерси добили јасан знак: Дејвис је рекао "НЕ"!
Све је извесније да ће и у Лос Анђелесу настати "супер тим".

Није тајна да је актуелни састав Лејкерса у суштини "прелазни" док Леброн Џејмс не добије саиграче које жели и са којима може да се бори за титулу.

А, један од њих је Ентони Дејвис (25 година, 208 центиметара).

Сјајни центар Њу Орлеанса овластио је у понедељак свог агента Рич Пола (Леброновог пријатеља) да јави руководству Пеликана да неће продужити уговор наредног лета.

"Ентони хоће да буде трејдован у тим који ће му омогућити шансу да константно побеђује и да се бори за титулу. Он жели да буде искрен и јасан са својим намерама и то је разлог због којег их је сада обавестио о својој одлуци. То је у најбољем интересу његове будућности, као и будућности франшизе", рекао је Пол.

Дејвис ће предстојећег лета моћи да потпише "супермакс" уговор од пет година и 240 милиона долара, а исто тако ће моћи да постане и слободан агент у лето 2020. године.

Њу Орлеанс је реаговао у складу са његовом поруком и одлучио да га трејдује пре 7. фебруара, када истиче последњи рок. До тада се очекује реакција Лејкерса, иако је извесно да и у Бостону активно прате развој ове приче.

Осим тога што су у добром односу и што имају истог агента, Дејвиса ка Леброну може да привуче и вишеструко веће тржиште Ел-Еја и амбиције Лејкерса. У вези с тим већ су се појавиле информације да би Пеликани од Лејкерса могли да затраже Лонза Бола, Кајла Кузму, Ивица Зупца и "пикове" на драфту.

У сваком случају, нема сумње да ће Лејкерси наћи начин да задовоље и Дејвиса и његов тренутни тим. Као и Леброна.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар