Lejkersi dobili jasan znak: Dejvis je rekao "NE"!

Jedan od najboljih centara NBA lige rešen je da na leto promeni ekipu. A, prvi favorit u trci za njegov potpis je već poznat.

Košarka 30.01.2019 | 09:30
Lejkersi dobili jasan znak: Dejvis je rekao "NE"!
Sve je izvesnije da će i u Los Anđelesu nastati "super tim".

Nije tajna da je aktuelni sastav Lejkersa u suštini "prelazni" dok Lebron Džejms ne dobije saigrače koje želi i sa kojima može da se bori za titulu.

A, jedan od njih je Entoni Dejvis (25 godina, 208 centimetara).

Sjajni centar Nju Orleansa ovlastio je u ponedeljak svog agenta Rič Pola (Lebronovog prijatelja) da javi rukovodstvu Pelikana da neće produžiti ugovor narednog leta.

"Entoni hoće da bude trejdovan u tim koji će mu omogućiti šansu da konstantno pobeđuje i da se bori za titulu. On želi da bude iskren i jasan sa svojim namerama i to je razlog zbog kojeg ih je sada obavestio o svojoj odluci. To je u najboljem interesu njegove budućnosti, kao i budućnosti franšize", rekao je Pol.

Dejvis će predstojećeg leta moći da potpiše "supermaks" ugovor od pet godina i 240 miliona dolara, a isto tako će moći da postane i slobodan agent u leto 2020. godine.

Nju Orleans je reagovao u skladu sa njegovom porukom i odlučio da ga trejduje pre 7. februara, kada ističe poslednji rok. Do tada se očekuje reakcija Lejkersa, iako je izvesno da i u Bostonu aktivno prate razvoj ove priče.

Osim toga što su u dobrom odnosu i što imaju istog agenta, Dejvisa ka Lebronu može da privuče i višestruko veće tržište El-Eja i ambicije Lejkersa. U vezi s tim već su se pojavile informacije da bi Pelikani od Lejkersa mogli da zatraže Lonza Bola, Kajla Kuzmu, Ivica Zupca i "pikove" na draftu.

U svakom slučaju, nema sumnje da će Lejkersi naći način da zadovolje i Dejvisa i njegov trenutni tim. Kao i Lebrona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar