Кендал Џенер и Бела Хадид на суду због Инстаграма?

Кендал Џенер, Емили Ратајковски, Бела Хадид и друге познате лепотице могле би да се нађу на суду због објава на Инстаграму.

Забава 28.01.2019 | 14:47
Кендал Џенер и Бела Хадид на суду због Инстаграма?
"Постројавање" манекенки последица је истраге једне од највећих превара у историји музичких дешавања, фестивала Фyре.

Манекенке су биле плаћене да рекламирају тај фестивал, и то папрено, а само је једна од њих назначила да је реч о плаћеном огласу. Иначе, све су биле у обавези да то јасно назначе у складу са америчким федералним законом. На суд ће бити позване Кендал Џенер, Емили Ратајковски, Бела Хадид, Шанел Иман, Хејли Бибер и друге.

Пре две године, организатор Били Мекфарланд преварио је инвеститоре за око 26 милиона долара, обећавши организацију "фестивала какав свет још није видео". Насамарени су и купци карата, који су плаћали и до 12.000 долара по улазници за "луксузни" смештај на далеком острву, да би их тамо дочекали мокри шатори, сендвичи и ниједан од обећаних музичара.

Манекенке су укупно добиле 5,3 милиона долара, а сада ће морати да објасне како су примиле тај новац (који је Мекфарланд на превару извукао од инвеститора), као и због чега нису испоштовале федерални закон и своје објаве означиле као плаћене огласе.

Мекфарланд је у међувремену осуђен на шест година затвора, а ново интересовање за овај случај покренула су два истовремено објављена документарна филма.



Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар