Kendal Džener i Bela Hadid na sudu zbog Instagrama?

Kendal Džener, Emili Ratajkovski, Bela Hadid i druge poznate lepotice mogle bi da se nađu na sudu zbog objava na Instagramu.

  • Magazin
  • Zabava


"Postrojavanje" manekenki posledica je istrage jedne od najvećih prevara u istoriji muzičkih dešavanja, festivala Fyre.

Manekenke su bile plaćene da reklamiraju taj festival, i to papreno, a samo je jedna od njih naznačila da je reč o plaćenom oglasu. Inače, sve su bile u obavezi da to jasno naznače u skladu sa američkim federalnim zakonom. Na sud će biti pozvane Kendal Džener, Emili Ratajkovski, Bela Hadid, Šanel Iman, Hejli Biber i druge.

Pre dve godine, organizator Bili Mekfarland prevario je investitore za oko 26 miliona dolara, obećavši organizaciju "festivala kakav svet još nije video". Nasamareni su i kupci karata, koji su plaćali i do 12.000 dolara po ulaznici za "luksuzni" smeštaj na dalekom ostrvu, da bi ih tamo dočekali mokri šatori, sendviči i nijedan od obećanih muzičara.

Manekenke su ukupno dobile 5,3 miliona dolara, a sada će morati da objasne kako su primile taj novac (koji je Mekfarland na prevaru izvukao od investitora), kao i zbog čega nisu ispoštovale federalni zakon i svoje objave označile kao plaćene oglase.

Mekfarland je u međuvremenu osuđen na šest godina zatvora, a novo interesovanje za ovaj slučaj pokrenula su dva istovremeno objavljena dokumentarna filma.B 92
foto:internet

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.