Кардиф стопирао исплату новца за трансфер Сале!

Док се не заврши комплетна истрага поводом нестанка Емијана Сале - Нант неће добити сав новац од трансфера Аргентинца.

Фудбал 28.01.2019 | 14:45
Кардиф стопирао исплату новца за трансфер Сале!
Фудбалски свет ове недеље потресла је вест о нестанку Емилијана Сале (28).

Аргентински нападач је уговорио трансфер из Нанта у Кардиф за 17 милиона евра, међутим по повратку из Велса у Француску - на опроштајну журку од бивших саиграча - летелица "Пипер ПА-46 Малибу" у којој се налазио нестала је изнад канала Ламанш.

Потрага за њим и пилотом почела је одмах, међутим званично је прекинута у четвртак, упркос апелима навијача, родбине и људи из фудбала да полиција настави да га тражи.

Потегнуло се потом и питање новца, а важно је напоменути да је у читаву причу умешан и Бордо коме ће припасти 50% од укупног новца.

Француски медији су објавили да су Жирондинци чак захтевали од Кардифа да убрза исплату новца, што су они у званичном саопштењу демантовали, док се огласио и велшки клуб.

Валдемар Кита је саопштио да "у овом драматичном тренутку не жели да прича оо новцу", док медији на Острву незванично преносе и причу да је исплата рата за трансфер Емилијана Сале у овом тренутку стопирана.

Кардиф је већ по реализацији трансфера уплатио шест милиона фунти, остало је још 11 милиона евра у две рате, што неће бити уплаћено док се званична истрага не заврши.

Такође незванично, Кардиф је желео и да провери да ли су у обавези да уплате новац за трансфер Сале пошто нису они организовали лет малим авионом у Нант, али највероватније то неће бити узето у обзир и мораће да исплате све по потписаном споразум.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар