Kardif stopirao isplatu novca za transfer Sale!

Dok se ne završi kompletna istraga povodom nestanka Emijana Sale - Nant neće dobiti sav novac od transfera Argentinca.

Fudbal 28.01.2019 | 14:45
Kardif stopirao isplatu novca za transfer Sale!
Fudbalski svet ove nedelje potresla je vest o nestanku Emilijana Sale (28).

Argentinski napadač je ugovorio transfer iz Nanta u Kardif za 17 miliona evra, međutim po povratku iz Velsa u Francusku - na oproštajnu žurku od bivših saigrača - letelica "Piper PA-46 Malibu" u kojoj se nalazio nestala je iznad kanala Lamanš.

Potraga za njim i pilotom počela je odmah, međutim zvanično je prekinuta u četvrtak, uprkos apelima navijača, rodbine i ljudi iz fudbala da policija nastavi da ga traži.

Potegnulo se potom i pitanje novca, a važno je napomenuti da je u čitavu priču umešan i Bordo kome će pripasti 50% od ukupnog novca.

Francuski mediji su objavili da su Žirondinci čak zahtevali od Kardifa da ubrza isplatu novca, što su oni u zvaničnom saopštenju demantovali, dok se oglasio i velški klub.

Valdemar Kita je saopštio da "u ovom dramatičnom trenutku ne želi da priča oo novcu", dok mediji na Ostrvu nezvanično prenose i priču da je isplata rata za transfer Emilijana Sale u ovom trenutku stopirana.

Kardif je već po realizaciji transfera uplatio šest miliona funti, ostalo je još 11 miliona evra u dve rate, što neće biti uplaćeno dok se zvanična istraga ne završi.

Takođe nezvanično, Kardif je želeo i da proveri da li su u obavezi da uplate novac za transfer Sale pošto nisu oni organizovali let malim avionom u Nant, ali najverovatnije to neće biti uzeto u obzir i moraće da isplate sve po potpisanom sporazum.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar