У случају насиља слиједи одговор

Савјетник за националну безбједност америцког предсједника Доналда Трампа, Џон Болтон, упозорио је данас владу венецуеланског предсједника Николаса Мадура да би било какво насиље или застрашивање дипломатског особља САД, опозиционог лидера Хуана Гуаида, који се прогласио за привременог предсједника, или парламента наишло на “значајан одговор”.

Свијет 27.01.2019 | 21:51
У случају насиља слиједи одговор
– Било какво насиље или застрашивање америчког дипломатског особља, демократског лидера Венецуеле, Хуана Гуаида, или саме Народне скупштине представљало би тежак напад на владавину права и наишло би на значајан одговор – навео је Болтон на свом налогу на Твитеру.

Он тврди и да је “добро позната” кубанска подршка и контрола над безбједносним и паравојним снагама Мадура.

Предсједник Венецуеле Николас Мадуро претходно је данас оптужио САД да планирају инвазију на ту земљу.

У Венецуели је предсједник скупштине и опозициони лидер Хуан Гуаидо прогласио себе за привременог предсједника 23. јануара, што је Мадуро одмах окарактерисао као пуч у организацији Вашингтона.

У међувремену су САД, Канада, Аргентина, Бразил, Чиле, Колумбија, Еквадор и Парагвај и неке земље ЕУ признале Гуаида, док Русија, Боливија, Иран, Куба, Никарагва, Ел Салвадор и Турска подржавају Мадура.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво

28.01.2019 05:27

Ово волим кад запад има исте аршине. Сви су осудили Макрона за 8 убијених демонстраната, и траже демократске изборе. Ово није државни удар ово је самопроглашење. Откуд толики интерес запада, да није разлог нафта. Умало заборавих само у земљама "трећег свијета" властима није дозвољено спречавање и растурање демонстрација. Иначе слиједи одговор оног жуће зв. Денис нспаст.

ОДГОВОРИТЕ