U slučaju nasilja slijedi odgovor

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost americkog predsjednika Donalda Trampa, Džon Bolton, upozorio je danas vladu venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura da bi bilo kakvo nasilje ili zastrašivanje diplomatskog osoblja SAD, opozicionog lidera Huana Guaida, koji se proglasio za privremenog predsjednika, ili parlamenta naišlo na “značajan odgovor”.

Svijet 27.01.2019 | 21:51
U slučaju nasilja slijedi odgovor
– Bilo kakvo nasilje ili zastrašivanje američkog diplomatskog osoblja, demokratskog lidera Venecuele, Huana Guaida, ili same Narodne skupštine predstavljalo bi težak napad na vladavinu prava i naišlo bi na značajan odgovor – naveo je Bolton na svom nalogu na Tviteru.

On tvrdi i da je “dobro poznata” kubanska podrška i kontrola nad bezbjednosnim i paravojnim snagama Madura.

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro prethodno je danas optužio SAD da planiraju invaziju na tu zemlju.

U Venecueli je predsjednik skupštine i opozicioni lider Huan Guaido proglasio sebe za privremenog predsjednika 23. januara, što je Maduro odmah okarakterisao kao puč u organizaciji Vašingtona.

U međuvremenu su SAD, Kanada, Argentina, Brazil, Čile, Kolumbija, Ekvador i Paragvaj i neke zemlje EU priznale Guaida, dok Rusija, Bolivija, Iran, Kuba, Nikaragva, El Salvador i Turska podržavaju Madura.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bravo

28.01.2019 05:27

Ovo volim kad zapad ima iste aršine. Svi su osudili Makrona za 8 ubijenih demonstranata, i traže demokratske izbore. Ovo nije državni udar ovo je samoproglašenje. Otkud toliki interes zapada, da nije razlog nafta. Umalo zaboravih samo u zemljama "trećeg svijeta" vlastima nije dozvoljeno sprečavanje i rasturanje demonstracija. Inače slijedi odgovor onog žuće zv. Denis nspast.

ODGOVORITE