Легенда оставља скије!

Олимпијски шампион најавио крај! Славни Норвежанин завршиће каријеру ове зиме.

Остали спортови 28.01.2019 | 22:15
Легенда оставља скије!
Још месец дана и готова је једна од највећих ски каријера.

Норвежанин Аксел Лунд Свиндал (36), актуелни олимпијски шампион у спусту, најавио је да ће се пензионисати следећег месеца, после такмичења у шведском граду Аре.

"Одлука је донета током претходних неколико недеља. Могу још једном да дам све од себе и после тога је готово. Упорне повреде колена су ме ометале последње три године да наставим каријеру", рекао је Свиндал у Кицбилу, за аустријску телевизијску станицу ОРФ.

Свиндал је навео да очекује да у Ареу учествује 6. фебруара у супер џију, као и три дана касније у спусту. Након тога, званично ће се повући и завршити блиставу каријеру, дугу 17 сезона и прожету престижним одличјима.

Норвежанин у колекцији за поштовање има два олимпијска злата (Ванкувер 2010 супер-велеслалом, Пјонгчанг 2018 слалом), као и још две медаље из Ванквуера - сребро (спуст) и бронзу (велеслалом). На Светском шампионату је прву медаљу освојио 2005. у Бормију (алпска комбинација), а потом је у Ареу 2007. побеђивао у дисциплинама спуст и велеслалом.

Збирно, има пет злата са светских првенстава, као и још две бронзе. Такође, два пута је био укупни победник Светског купа у скијању, 2007. и 2009. године.

Да би се опростио како доликује, чувени 36-годишњак пропустио је трке у аустријском Кицбилу и за то време одмарао и чувао колено за брзинске трке у Гармиш-Партенкирхену следеће недеље.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар