Legenda ostavlja skije!

Olimpijski šampion najavio kraj! Slavni Norvežanin završiće karijeru ove zime.

Ostali sportovi 28.01.2019 | 22:15
Legenda ostavlja skije!
Još mesec dana i gotova je jedna od najvećih ski karijera.

Norvežanin Aksel Lund Svindal (36), aktuelni olimpijski šampion u spustu, najavio je da će se penzionisati sledećeg meseca, posle takmičenja u švedskom gradu Are.

"Odluka je doneta tokom prethodnih nekoliko nedelja. Mogu još jednom da dam sve od sebe i posle toga je gotovo. Uporne povrede kolena su me ometale poslednje tri godine da nastavim karijeru", rekao je Svindal u Kicbilu, za austrijsku televizijsku stanicu ORF.

Svindal je naveo da očekuje da u Areu učestvuje 6. februara u super džiju, kao i tri dana kasnije u spustu. Nakon toga, zvanično će se povući i završiti blistavu karijeru, dugu 17 sezona i prožetu prestižnim odličjima.

Norvežanin u kolekciji za poštovanje ima dva olimpijska zlata (Vankuver 2010 super-veleslalom, Pjongčang 2018 slalom), kao i još dve medalje iz Vankvuera - srebro (spust) i bronzu (veleslalom). Na Svetskom šampionatu je prvu medalju osvojio 2005. u Bormiju (alpska kombinacija), a potom je u Areu 2007. pobeđivao u disciplinama spust i veleslalom.

Zbirno, ima pet zlata sa svetskih prvenstava, kao i još dve bronze. Takođe, dva puta je bio ukupni pobednik Svetskog kupa u skijanju, 2007. i 2009. godine.

Da bi se oprostio kako dolikuje, čuveni 36-godišnjak propustio je trke u austrijskom Kicbilu i za to vreme odmarao i čuvao koleno za brzinske trke u Garmiš-Partenkirhenu sledeće nedelje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar