Предсједник општине ухапшен

Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је вечерас да је ухапшен предсједник општине Гроцка Драгољуб Симоновић због сумње да стоји иза паљења куће новинара Милана Јовановића.

Србија 25.01.2019 | 20:43
Предсједник општине ухапшен
Сумња се да је Симоновић наредио вандалима да у ноћи између 11. и 12. децембра запале кућу новинара, који је писао о малверзацијама и криминалним активностима предсједника општине, који је и члан Градског одбора СНС.

- Годинама и деценијама, посебно од 2000. до 2012. године, говори се о партијским књижицама као свемогућим улазницама да радите шта хоћете. Србија ће бити правно сигурна земља. Зато вам саопштавам да је полиција Србије данас ухапсила и задржала Симоновић Драгољуба, предсједника општине Гроцка. Као што знате, 12. децембра дошло је до пожара на путничком возилу мерцедес, у власништву супруге новинара Милана Јовановића, који се после проширио на кућу. Узете су изјаве и информације од Јовановића. Дана 18.12 хапсимо извршиоца, хапсимо три дана касније организатора, и мало касније Шијачки Бојану. Било је веома компликовано и тешко, али сам поносан на полицију. Било је тешко јер је у све био умијешан један полицијски службеник - рекао је Вучић у ванредном обраћању нацији.
 
Он је додао да ће новинари у Србији бити заштићени.

- Ово за нас је важан дан, иако није леп. Показује да је Србија сигурна земља, да код нас није било убијања новинара као што је било на Малти, Пољској и осталим земљама. Посветићемо се правди и враћању контроле у руке народа и да нико не може да буде толико бахат да пријети, рањава или туче без обзира којој политчкој странци припада - нагласио је Вучић.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милојко

25.01.2019 20:05

Многи су били похапшени па се врате кућама прије оних који су их ухапсили..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

25.01.2019 22:44

Кад ли ће ухапсити начелника Милића, тај воли више марку него дјете

Name

ЛаwАндОрдер

26.01.2019 00:14

Браво! Још један корак у правом смјеру. Ово је битно, овим се шаље порука. Скептици и злобници ће рећи ‘ок, чули смо ово и прије’, није тачно, дај примјер гдје је именом и презименом овако нешто објелодањено, па да ми преко океана то знамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н*1

26.01.2019 06:10

КО ЈЕ УБИО ДАВИДА ?

Name

Јаффа

26.01.2019 09:53

Рекао је Вучић да је Космајац највећи нарко-дилер, па га пустили и још му одштету платили.