Predsjednik opštine uhapšen

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je večeras da je uhapšen predsjednik opštine Grocka Dragoljub Simonović zbog sumnje da stoji iza paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

Srbija 25.01.2019 | 20:43
Predsjednik opštine uhapšen
Sumnja se da je Simonović naredio vandalima da u noći između 11. i 12. decembra zapale kuću novinara, koji je pisao o malverzacijama i kriminalnim aktivnostima predsjednika opštine, koji je i član Gradskog odbora SNS.

- Godinama i decenijama, posebno od 2000. do 2012. godine, govori se o partijskim knjižicama kao svemogućim ulaznicama da radite šta hoćete. Srbija će biti pravno sigurna zemlja. Zato vam saopštavam da je policija Srbije danas uhapsila i zadržala Simonović Dragoljuba, predsjednika opštine Grocka. Kao što znate, 12. decembra došlo je do požara na putničkom vozilu mercedes, u vlasništvu supruge novinara Milana Jovanovića, koji se posle proširio na kuću. Uzete su izjave i informacije od Jovanovića. Dana 18.12 hapsimo izvršioca, hapsimo tri dana kasnije organizatora, i malo kasnije Šijački Bojanu. Bilo je veoma komplikovano i teško, ali sam ponosan na policiju. Bilo je teško jer je u sve bio umiješan jedan policijski službenik - rekao je Vučić u vanrednom obraćanju naciji.
 
On je dodao da će novinari u Srbiji biti zaštićeni.

- Ovo za nas je važan dan, iako nije lep. Pokazuje da je Srbija sigurna zemlja, da kod nas nije bilo ubijanja novinara kao što je bilo na Malti, Poljskoj i ostalim zemljama. Posvetićemo se pravdi i vraćanju kontrole u ruke naroda i da niko ne može da bude toliko bahat da prijeti, ranjava ili tuče bez obzira kojoj politčkoj stranci pripada - naglasio je Vučić.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Milojko

25.01.2019 20:05

Mnogi su bili pohapšeni pa se vrate kućama prije onih koji su ih uhapsili..

ODGOVORITE
Name

Mira

25.01.2019 22:44

Kad li će uhapsiti načelnika Milića, taj voli više marku nego djete

Name

LawAndOrder

26.01.2019 00:14

Bravo! Još jedan korak u pravom smjeru. Ovo je bitno, ovim se šalje poruka. Skeptici i zlobnici će reći ‘ok, čuli smo ovo i prije’, nije tačno, daj primjer gdje je imenom i prezimenom ovako nešto objelodanjeno, pa da mi preko okeana to znamo.

ODGOVORITE
Name

N*1

26.01.2019 06:10

KO JE UBIO DAVIDA ?

Name

Jaffa

26.01.2019 09:53

Rekao je Vučić da je Kosmajac najveći narko-diler, pa ga pustili i još mu odštetu platili.