Овај сок чува ваш мозак и штити од опаке болести?

Сок од целера могао би да буде велики тренд ове године с обзиром на то да га многи, од славних личности до инфлуенсера, не испуштају из руку. Тајна је у његовим изузетно здравим својствима. Како објашњавају нутриционисти, сок од целера смањује упале и побољшава здравље црева, пише Wоман'с Хеалтх.

Здравље 25.01.2019 | 15:37
Овај сок чува ваш мозак и штити од опаке болести?
Последњих неколико месеци, корисници Инстаграма приметили су велику заступљеност сока од целера на овој друштвеној мрежи. Обично су то јутарње фотографије доручка које укључују чашу зеленог напитка. Многи га називају суперхеројским пићем због његовог позитивног деловања на људски организам. 

Сок од целера, истичу нутриционисти, најбоље је пити на празан желудац. 

"Највише волим да започнем дан свежим и хладним соком од целера. То је противупално и алкализујуће пиће. Искрено, чини да се осећам тако енергично", написала је аустралијска лепотица Миранда Кер у једном од својих постова, преноси клиx.ба.

Целер је богат великим количинама дијеталних влакана, витаминима А, Ц и К, калијумом и манганом. Ова лековита биљка је добар извор рибофлавина или витамина Б2, као и витамина Б6, пантотенске киселине, калцијума, магнезијума и фосфора. Целер има врло мало калорија, засићених масти и холестерола. 

Ентони Вилијам, један од најпродаванијих аутора, познат по књизи "Медикал Медиум" каже како је испијање сока од целера сваког јутра спасилац када је реч о хроничним болестима. 

"Користио сам га за многе проблеме. Помаже у проблемима с варењем, констипацијом, гасовима, надимањем, киселином у желуцу, акнама, проблемима са синусима, лајмском болести, чак и са АДХД-ом. Целер проналази своје место у алтернативној медицини као никада до сада", рекао је Вилијам за магазин Минд Бодy Греен.

У једном истраживању научници су установили да особе које пију сок од целера три пута недељно, имају чак 76 одсто мањи ризик од настанка Алцхајмерове болести. Целер је одличан извор лутеолина који побољшава когнитивне функције и штити памћење. 

"Уз тврдње како лечи аутоимуне болести, спречава рак и доприноси алкализацији вашег тела, сок од целера звучи предобро да би био истинит", изјавила је нутриционистица Натали вон Бертоу за “Хелт хелт”. 

Бертоу истиче да је овај сок једноставно део здраве исхране.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар