Треба гледати интерес народа

Коментаришући полемике око евентуалног пута БиХ у НАТО, министар безбједности Драган Мектић је рекао да треба гледати шта је у интересу народа у Републици Српској и БиХ, а не шта је у интересу Милорада Додика.

Босна и Херцеговина 24.01.2019 | 10:41
Треба гледати интерес народа
“Значи 2009. године када је Милорад Додик био расположен да ми идемо у НАТО, онда ми сви треба да говоримо НАТО, НАТО. Онда оног момента када каже ми желимо остати неутрални, ми треба да останемо неутрални…. Шта ћемо након шест мјесеци или годину дана када Додик опет промијени неку одлуку и буде то гурао у неком смјеру. Ја нисам за то да грађани у Републици Српској или у Босни и Херцеговини зависе искључиво од тренутног расположења или интереса Милорада Додика. Морамо гледати шта је дугорочно у интересу народа и у Републици Српској и Босни и Херцеговини и руководити се тиме. Ми смо мали народи и овдје долази до преслагања разних утицаја и морамо гледати који је наш интерес и како ћемо остати и опстати”, рекао је министар Мектић.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да се у БиХ стварају јаке политичке елите које настоје овладати правосуђем и безбједносним сектором, а коментарисао је и пут БиХ у НАТО односно његово блокирање.

У интервјуу за БХТ, Мектић је рекао да се прво треба обрачунати с политичким елитама које су укључене у корпуцију и штите криминал, а на руку им иде и Тужилаштво БиХ.

"Нимало не умањујем нерад Тужилаштва, зато што је пристало на ту поданичку улогу да политичари и политичке елите с њима доминирају. Морамо политику на нос избацити и из безбједносног и правосудног сектора, да немају никакав утицај нити приступ и да прво они буду процесуирани, дакле прво се обрачунати с тим политичким елитама, а код нас правосуђе због таквог утицаја бјежи од политике штити политику и тренира правду на обичним грађанима”, оцјењује министар Драган Мектић.

Мектић је истакао да је о спрези политике и правосуђа познато и у јавности.

“Код нас се мање више зна који тужилац штити коју политичку опцију и запошљава своју родбину и пријатеље. То је познато јавности… Догурали смо до тога да сада у Тужилаштву БиХ имамо примљене људе који су завршили ове приватне факултете за које се сада испоставља да су продавали дипломе”.

БН ТВ

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

055

24.01.2019 09:49

А зашто си ти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правна дрзава

24.01.2019 10:10

За правну дрзаву, по демоктратским принципима,за владавину права, за социјалну и економску сигурност. Стоп криминалу. Стоп корупцији. Стоп звецкању орузјем. Стоп манипулацији. За то је господин Мектиц као вецина градјана.

Name

ре

24.01.2019 10:25

није у томе поента друже, поента је у томе да треба престати са политиком "по потреби", ти требаш СЕБИ поставити питање "да ли политику водити по потреби", што би народ рекао "на коју ногу устанем", или ствари гледати мало озбиљније и на више година унапријед. Теби је изгледа сасвим нормално подржати и усвојити одређена докумена и онда "пу пике не важИ", неможе то тако, Мектић је потпуно управу. Замислисада да у Сарајеву кажу, па знате ми смо се предомислили, Брчко мора бити у оквиру федерације БиХ..? а не као што је сада дистрикт, или ми смо се предомислили, повлаимо потпис на дејтонски споразум....то је анахрона политика, која води само у проблеме

Name

прес

24.01.2019 10:35

Нажалост- зависимо!Цијела РС од тога како је тај дан Он расположен!

Name

МК

24.01.2019 10:48

ПОТПУНО ТАЦНО МИЛОРАДОВЕ ИЗЈАВЕ СЕ МИЈЕЊАЈУ ИЗ ДАНА У ДАН А НА НАРОДУ ЈЕ ДА СЕ ВИСЕ ДОЗОВЕ ПАМЕТИ И ВИДИ ДА НАС ЦОВЈЕК ТЈ.НЕЦОВЈЕК ВОЗЕ КО САЊСКЕ КОЊЕ И ИСТО ТАКО СУДИЈЕ И ТУЗИОЦИ С...

Name

...РЕ

24.01.2019 12:23

НЕГО, ШТА БИИ СА ЗАСТАВОМ РС У ПРЕДСЈЕДНИШТВУ ?ХАХАХА...СМИЈЕШНО И ТУЖНО ЈЕ КОЈЕ ПРЕДСТАВЕ ЗА НАРОД ПРАВЕ ПАРТНЕРИ СНСД И СДА!

Name

Ево ја БЛ

25.01.2019 01:32

Ја сам да удемо по хитном поступку у НАТО и ЕУ. Без икаквих изврдавања. Нама је будуцност са њима. Јос ако би могли уци само као РС без БиХ.

Name

Сандра

24.01.2019 09:51

Па ми већ сви и зависимо од његовог расположења и то одавно. А како је нама, биће да је он стално и много нерасположен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за мирко

24.01.2019 10:01

Зато сто сте покрали изборе ниједну надлежност сзп није пренијо а ова твоја мирко секта јос прије десет година потписала за нато радмановић и спирић и остали издајници српског народа нисте ви стварали ову републику јадан је овај народ са вама

Name

Ре сандра

24.01.2019 10:29

Да није било секте како је ти назва досад би нестала Република Српска.Један од примјера је само реформска агенда.Ја сам ратовао за ову републику и борац сам прве категорије.А ти?

Name

Сандра

24.01.2019 11:23

Нисам помињала секту, али могу проћи као секта. Отац ми је остао без ноге из кука у рату и добио је шећер. Ја нисам била у рату. Како чувају интересе РС видим, само да је њима добро.

Name

Ре Сандра

24.01.2019 12:25

Питање је какву смо то РС створили кад је сваки дан морамо цувати

Name

РЕ Ре Сандра

24.01.2019 14:14

Ниси ти видио борца чим подржаваш секту... Сви сте ви тастатура борци... И не видим разлог зашто би нестала РС? Нити је Миле РС, нити је борац, нити је стварао. А ти тастатура ратниче погледај како данас живе борци који су стварали РС, а погледај колико је дезертера на руководећим мјестима... ПСТ, не брукај се.

Name

Ре за Мирка

25.01.2019 01:36

Па зато сто тад није био на црној листи. Велика је греска Комракове сто је то урадила. Сад висе вјерујем Русији него њима. Није злато све сто сија!!!

Name

Посматрач

24.01.2019 09:53

Ајде Драгане довољно си нас пута укопао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за

24.01.2019 12:03

Како?

Name

Кхал Дрого

24.01.2019 09:55

Па добро, овај дежурни злоћо Додик беше пре деценију за НАТО, сада је против. Његово је право да има свој став, да ли ће га у томе подржати други, политичке опције, плебс, ствар је избора. Што се тиче грађана Српске и пре 20 и пре 10 и данас, 95+% грађана је изричито против ове злочиначке алијансе. Него реци ти нама Мектићу свој став, да ли си за НАТО или против. Пусти оног злоћу Додика. Можеш рећи да си за оно што каже Бакир (Бакир оком, Мехтић скоком), и то је став, поштено. Али брате изјасни се. Иначе непотребно спиновање, од пута државне заједнице БиХ ка овој злочиначкој алијанси нема ништа, мантра бошњачких политичара да замајавају грла у свом национално корпусу. А и боље је, што даље од те злочиначке алијансе, то боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Минхен

24.01.2019 10:26

јасно треба у савез са Русијом то су наса православна браца јест да смо их издали висе пута 1948. а нису ни они нама остали дузни 2000. кад су напустили Косово али добро сад је ту Путин послаце нам радаре свемирске бродове па цемо показати оном каубоју у Васингтону јест да је он спасио Бања Луку 1995. али нема везе

Name

ре

24.01.2019 10:29

Дежурни злоћо Додиг је ПОТПИСАО, ПОДРЖАО И ГЛАСАО ЗА ЗАКОН О ОДБРАНИ БиХ, То што се он сада као предомислио не значи ништа. Писати ћирилицом не значи да си покупио памет свијета, напротив, такви ликови су нас и довели овдје гдје јесмо, управо такви

Name

Ре ре

24.01.2019 14:40

2005 године када је предсједник СДС-а и Предсједник Републике Српске био Драган Чавић усвојени су закон о одбрани и закон о служби у ОС БиХ, а власт у РС и БиХ имао је СДС са својим коалиционим партнерима. Исто тако су одорили и Извјештај о догађајима у и око Сребренице.

Name

Ххх

24.01.2019 09:55

Све си Мектићу у праву 100%.Има ли краја овом јавашлуку,неправди,гажењу обичног народа који се гуши од неправде додика,бисерке,лукача и његових снсдеоваца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

24.01.2019 10:35

МА ШТА И ТИ ЛУПЕТАШ.ШТО ЈЕ У ПРАВУ ШТО НАС НИСУ ПРИМИЛИ У НАТО 2009 КАД СУ СВИ ХТЈЕЛИ.НИЈЕ БИЛО ПОТРЕБЕ ЈЕР ЈЕ ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК РАДИО ШТА ХТЕО.ПА САД СЕ СЕТИЛИ ПОСЛЕ 10 ГОДИНА ЗА ТАЈ ЗАХТЕВ Е ПА НЕЋЕМО САД МИ .И ИМА ДОДИК У ПРАВУ ШТО НЕЋЕ А НЕКА СЕ МЕКТИЋ ИЗЈАСНИ САШТА ЈЕ ОН ЗА НАТО ИЛИ НЕ ЗА РС ИЛИ БИХ.

Name

24.01.2019 12:15

МЕКТИЋУ СВАКА ВАМ ЧАСТ УВИЈЕК СТЕ ПОШТЕНИ И КОРЕКТНИ!! НЕЋЕ ДОДО У НАТО ЈЕР НЕБИ МОГАО РАДИТИ СВЕ ШТО НАМ ДАНАС РАДИ ЈЕДНОСТАВНО НЕБИ МОГАО БИТИ БОГ КАО ШТО ОН ЗАМИШЉА ДА ЈЕСТ. АЈДЕ ДОДО БУДИ МАЛО И ЧОВЈЕК ПА КАЖИ КО ЈЕ УБИО ДАВИДА?????

Name

да да

24.01.2019 09:56

Ето сам си дао одговор.Непотизам свагдје.Пар породица дрзи и власт и привреду и тузиластво и судсто...тако да је нама свеједно ...свакако сте натјерали писмен и постен народ да иде у боље земље којр су цланице Нато савеза ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

24.01.2019 09:56

Мој Мектицу, све си ти у праву и сада, али и раније сто си изјављивао, криминал је на сваком кораку, у свакој институцији, РС је покрадена и доведена до тоталне пропасти, а нигдје никога да је ухапсен и осудјен за тај невидјени криминал. Тузиоци и Судије су уцијењени са радним мјестима и другим уцјенама од стране Рудоње и Секте, ниста боље није ни у Федерацији, стим сто су они у бољој финансијској позицији и у задње вријеме не завие толико од ММФ-а као РС, којој пријети тотални колапс. Зато је био и договор Рудоње да Бакир мало заталаса са називом РС, како се неби прицало о криминалу и нерјесеним убиствима у РС-у и ко је убио Давида Драгицевица. На све је спреман Рудоња, па и на НАТО интеграције, само да остане у власти и тако се спаси од оптузница за криминал који је он и Секта поцинили. Пријети нам нестанак због економског стања а не због имена РС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

24.01.2019 09:56

МЕКТИЋУ ЦАРЕ КО ТЕ НЕ РАЗУМИЈЕ ТО ЈЕ ЊЕГОВ ПРОБЛЕМ.НАРОД ЈЕ ПАТОЛОШКИ ЗАЉУБЉЕН У ВЛАСТ ЗАТО ШТО ИМ СЕРВИРА РИЈАЛИТИ СВАКИ ДАН.СВИ СЕ БАВЕ НЕ ЧАСНИМ РАДЊАМА ЗАТО У ОВОЈ НЕ УРЕЂЕНОЈ ДРЖАВИ МНОГИМА ОВО ОДГОВАРА.ПРИЈЕ БИ НАРОДУ УТЈЕРАО ДА НЕ КАЖЕМ ГДЈЕ НЕГО У ГЛАВУ СВАКА ТИ ЈЕ НА МЈЕСТУ ПОЗДРАВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за

24.01.2019 12:08

Бас тако

Name

БОБО

24.01.2019 12:21

И ВАМА СВАКА ЧАСТ, СВАКА ВАМ ЈЕ РИЈЕЧ СЛАВНА, ПОТПУНО ВАС ПОДРЖАВАМ ЈА САМ ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ

Name

Елита

24.01.2019 10:02

"Нимало не умањујем нерад Тужилаштва, зато што је пристало на ту поданичку улогу да политичари и политичке елите с њима доминирају. Морамо политику на нос избацити и из безбједносног и правосудног сектора, да немају никакав утицај нити приступ и да прво они буду процесуирани, дакле прво се обрачунати с тим политичким елитама, а код нас правосуђе због таквог утицаја бјежи од политике штити политику и тренира правду на обичним грађанима”, оцјењује министар Драган Мектић. Онда си ти први на реду да будеш процесуиран. Шта чекаш?Пишеш о политичким елитама, да ниси и ти нека елита?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандокан

24.01.2019 10:02

Свака вам цаст Господине. Ниста висе за додати,све кратко и јасно рецено. Вјерујем да има наде за преостале градјане да поцну да зиве као нормални људи а не сваким даномо само да мисле како да побјегну одавде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.01.2019 10:03

Управо тако. Нека већ једном покаже своје поштење, али неће, двије добре плате му сваки мјесец долазе у џеп..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

24.01.2019 10:07

Да. Додик је вецина народа а ста то тебе толико зуља? Сто не казес јасно свој став? Он је врло јасан и говори ста народ мисли

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕРЕМИЈА

24.01.2019 10:14

Господо јели вам смета истина Мектицу оно о игрању са народом у РС је пун погодак Само како Бурле казе и има један мали дио који га сљепо сљеде а вецина сути и бјези из мрака, ТВРС- /ДОБРО ЈУТРО МИЛИ ПРЕДСЕДНИЦЕ/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

24.01.2019 10:22

Ма хапсити све па тамам да је мој брат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домољуб

24.01.2019 10:32

Свака ти је ко његошева....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веца

24.01.2019 10:33

Највеци је проблем сто нико не види своје греске И свој идиотизам.Нико се ницег не стиди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

24.01.2019 10:33

Ја богами одавно не зависим ни од њега ни од његовог расположења. Таман посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бубана

24.01.2019 11:03

Ја искљуциво зависим од свог располозења, уф, уф..

Name

Ххх

24.01.2019 10:56

За овог из БЛ.Још једном кажем Мектић је у праву 100%.А ти брано ове што газе народ и уништоше све редом,до шта се дохватише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пропали борац у својој РС

24.01.2019 10:56

Мектићу преузми власт од диктатора и криминалаца на које глупе форе опозиција РС стално насједа у РС, једини спас за несретни гладни и пропали народ свих ових година у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дезертер

24.01.2019 13:53

Ти право ниси нормалан. Овај би нас продао за једну баклаву.

Name

Зељко Бањалука

24.01.2019 11:21

У САД ЖИВИ МИЛИОН И ПО СРБА А У РУСИЈИ ПАР ХИЉАДА ! ПАМЕТНОМ ДОСТА КУД ГДЈЕ И КАКО ДАЛИ НАТО ИЛИ НЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

24.01.2019 13:45

Тацно,а у Еу јос толико.Сто реце нетко:Русија у срцу а МИнхен у навигацији.

Name

Мирослав Модрича

24.01.2019 11:34

Проста логика, ако су све насе комшије у НАТУ, не видим засто и ми неби били. Ми као нећемо, али да случајно искрсне неки конфликт ми би били у веома лошем положају окрузени са свих страна. Џаба нам онда Русија док нас она ,,одбрани,, БИЋЕМО УЗОРАНИ КАО ЊИВА ПРЕД СЈЕТВУ. А ови што сада србују, неће их овдје бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго Мд

24.01.2019 11:36

Сад сам у пензији, одох код дјеце у Швицарску, а ове овчице овдје нека једу сламу и србују...зао ми је оно вријеме проведено у рату, да презалити немогу, фуј..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

24.01.2019 17:43

Овом сељаку су мало титрали у Америци и одмах би нас увео у НАТО. Тужна појава овај човек.

ОДГОВОРИТЕ